Ozan Arif Ölüm Yıldönümünde Dualarla Anıldı

Vefatının ikinci yıl dönümünde Ozan Arif dualarla anıldı.Prof.Dr.Ahmet Vefik Alp’te Unutulmadı

Ülkücü hareketin efsane ismi “Ozan Arif” Arif Şirin, sevenleri tarafından 2. ölüm yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Ülkücülerin sembol isimlerinden “Ozan Arif”, 13 Şubat 2019’da hayatını kaybetmişti. Ölümünün ikinci yıl dönümünde sanatçı için sevenleri tarafından mezarı başında bir anma programı yapıldı. Kıranköy Mezarlığı’nda yapılan anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualarla başladı.

Törende konuşan gazeteci Osman Kara, “Ben onu tanıdığımda pırıl pırıl istikbal vaat eden bir gençti. Sazıyla, sözüyle, özüyle Türk’tü, türkü söylüyordu. O günlerde toprağımız bolluktu yağmurumuz boldu fidanlarımız yetişiyordu ve şairlerimiz vardı. Bereketli topraklarda çelik eller kucaklayıp Türk milletini medeniyetler aleminin en ön saflarına götürmek gibi bir kutlu iddiayı taşıyordu. Gençler kervana koşup katılıyordu. Yaşlılar gençler ile birlikte yarışa gidiyordu. Ne oldu da damarlarımız kurudu. Nasıl dallarımız kuru hale geldi. Artık çiçek açmıyoruz. Artık ne bir Arif kardeşimiz var ne Peyami Safa’mız ne de Hüseyin Nihal Atsızımız var. Biz artık Arif’i de unutuyoruz. Arif bu milletin türkü söyleyen, Türk’e söyleyen Türk sevdalısı son evlatlarından birisiydi” dedi.

Ayrıca Rahmetli Ozan Arif’in kabrini tasarlayan günümüzün Mimar Sinan’ı mimar Ahmet Vefik Alp için dualar edildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et