Otostop Nedir? Otostop Çekmenin Cezası Ne Kadar? Otostop Taktikleri

Otostop Nedir?

Otostop, ücretsiz seyahat etmek ve bir yerden bir yere gidebilmek için yoldan geçen araçlar yaralanmaktır. Şehir içi yollarda ve caddelerde serbest iken şehirlerarası ve otobanlarda yasaktır.

Otostop çekmek, otostop
Otostop çekmek, otostop çekmenin cezası, otostop taktikleri

Cezası Ne Kadar?

Otostop çekmek, yapmak veya ile seyahat gibi bir çok deyim ve tabi olmasına rağmen esas manası ile bir yerden bir yere ulaşmak için yoldan geçen araçlardan sizi götürmesini istemektir. Otostop Türkiye’de şehirlerarası ve otobanlarda yasaktır ve cezası 120 liradır. Öğrencilerin ve seyahat ücretlerinden tasarruf etmek isteyenlerin kullandığı bir yöntem. “Otostop” yaygın olarak Türkiye’de çoğu il ve ilçede kullanılmaktadır.

Taktikleri…

Otostop çekmek veya yapmak ne dersek diyelim yoldan geçen araçların dikkatini çekmek. Onların sizi bir yerden bir yere götürmesini sağlayabilmek adına bir çok taktik mevcuttur.

Otostop Nedir, Otostop Taktikleri, Otostop Çekmenin Cezası
Otostop Nedir, Otostop Taktikleri, Otostop Çekmenin Cezası

Otostop çekerken güneşi karşınıza almak, viraj çıkışlarından beklemek veya kamp çantası ve mat gibi eşyalara sahip olmak otostop yapabilmek için avantaja sahip olmak anlamına gelebilir. Bizde 5 yıla yakın bir süredir otostop çekerek bir çok ili gezen Muhammet Çakal’ın videosunu sizlerle paylaşıyoruz. Muhammet Çakal sizlere otostop çekmenin inceliklerini ve otostop maceralarını anlatıyor:

İşte Muhammet Çakal’ın otostop taktikleri ve maceraları…

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et