ÖSYM’nin Düzenlediği KPSS Sınavında Sosyal Mesafe ve Maske Rezaleti!

KPSS’de maske ve sosyal mesafe  rezaleti!

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (2020-KPSS) bugün yapıldı. KPSS ‘Genel Kültür-Genel Yetenek’ oturumu bugün saat 10:00’da başlarken, başlama saatine 15 dakika kala kapılar kapatıldı. Adaylara 120 soru yöneltildi ve 130 dakika süre verildi. Sınava giren bir aday ise yaşadıklarını anlattı.

Bugün yapılan KPSS’ye giren bir aday yaşadıklarını Ekşi Sözlük platformunda dile getirdi. İşte bizarre m isimli kullanıcının dile getirdikleri:

okumaya üşenenler için özet: bugün yapılan kamu personeli seçme sınavında, sınava giren adayların maske takma zorunluluğunun olmaması ve herhangi bir hukuki yaptırımı olmaması rezaletidir.

olay:
-09:30: binaya giriş için sıraya girdim.
-09:45: binaya alındım.
-binaya girişte ateş ölçülmedi.
-09:47: sınav salonuna giriş yaptım, sırama oturdum.
-sınıflar çok küçüktü (tahmini 25metre2) ve gözetmenlerle birlikte sınıfta 26 kişiydik. sıralar arasında boşluk yoktu. 50 cm önümde, 50 cm arkamda, 50 cm sağımda ve 50 cm solumda insan oturuyordu.
-10:00 : salona girişler yasaklandı ve sınav kitapçıkları dağıtıldı. kitapçıkları açmak yasak denildi ve sınav saati beklenmeye başlandı.
-10:05: sınıfta bulunan birkaç kişi maskesini indirdi ve bunu görünce sınav gözetmeninden, herkesi maskesini takması için uyarmasını istedim.
sınav gözetmeni şu yanıtı verdi : gözetmenlerin maske takması zorunlu fakat sınava giren adaylar sınav sürecinde maske takmak zorunda değil, şuan maske takmayan insanları zorlamak gibi bir yetkim bulunmamakta.
bunun üzerine sınıfta bir tartışma başladı. birçok kişi çok kalabalık olduğunu ve bu şartlarda takılması gerektiğini savundu.
maskesini takmayan şahıslar sınıfın kalabalığına ve ricalara rağmen inatla takmayı reddettiler.
-10:09: bu şartlar altında sınava girmek istemediğimi ve salondan ayrılmak istediğimi söyledim.
-10:13: bina başkanı geldi. kitapçıkların dağıtılmış olduğunu ve çıkamayacağımı iletti.
-10:14: sınavın başlamadığını ve kitapçıkların açılmadığını hatırlatıp ‘astım hastası’ olduğumu beyan ederek tekrar o salonda bulunmak istemediğimi söylemem sonucunda salondan çıkışıma izin verildi ancak binadan çıkışıma izin verilmedi.
11:45′e kadar binadan ayrılamayacağımı söylediler ve zorla okulda tutuldum.

şimdi soruyorum, kpss sonrası bu covid vakaları ne kadar artar sizce?
sokaklarda milli bayram kutlamak yasak ama küçücük sınıflarda 26 kişi iken(diğer sınavlarda sayı bu kadar kalabalık değildi) maske takmamak yasak değil. bu uygulamanın hangi mantıklı gerekçesi vardır?
aylardır kendimi izole etmişken, mart ayında kronik hasta olduğum için işimden bile ayrılmak zorunda kalmışken, geleceğim ile alakalı sınavdan saçma bir sebep yüzünden (aslında ölmemek için) çıkmış olmam kimin, kimlerin suçu?

edit: sınav görevlilerine kötü bir şey demiyorum. o insanlar da durumun mantıksızlığının farkındalardı fakat yapmak zorunda oldukları şeyi yaptılar. hatta tr standartlarında gördüğüm en iyi niyetliler arasına girerler.
edit2: maske zorunluluğu olmadığını biliyorsun boşuna gitmişsin diyenler çoğaldı. diğer sınavlarda olduğu gibi sıralar boşluklu olsaydı, sınıflarda 9-10 kişi olsaydı kimse bu şekilde tepki göstermezdi. hiçbir önlem alınmadan, insanlar üst üste bir sınıfa tıkıştırılıp maske serbest dersen orada ben bu duruma karşı çıkarım. ister hak verin ister şımarıkça bulun. bu resmen halk sağlığı ile oynamaktır. gerekli tepki oluşmadığı sürece de önümüzdeki sınavlara girecek herkes tehlike içindedir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et