Niğde’de Dağları Oyup Barınak Yaptılar!

Niğde’nin Çiftlik İlçesi Belediye Başkanından Örnek Davranış!

Niğde’nin Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, sokak hayvanlarının üşümemesi için dağın içine kepçelerle oyuklar açarak çok sayıda köpek yuvası yaptırdı. Bu çalışmalar ise gittikçe çoğalarak devam edecek.

Köpekler İçin Dağlara Oyuk Açıp Barınak Yaptılar
Köpekler İçin Dağlara Oyuk Açıp Barınak Yaptılar

Niğde’nin Çiftlik ilçesi ve ilçeye bağlı beldelerin vahşi çöp depolama alanı olan mevkide çöplerden beslenen köpekler, belediyelerin katı atık tesisi kurmasına rağmen bölgede yaşamaya devam ediyor. 100’e yakın köpek beslenmelerini düzenli olarak onları ziyaret eden hayvanseverler ve belediye ekipleri sayesinde sağlarken, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede soğukla mücadele ediyordu.

Niğde Çiftlik Belediyesi Belediye Serkan Güzel
Niğde Çiftlik Belediyesi Belediye Başkanı Serkan Güzel

Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel’in bulduğu çözümle köpekler artık sıcak yuvalarına kavuştu. Belediyenin iş makinelerini bu kez sokak hayvanları için çalıştıran ekipler, bölgedeki dağı oyarak 35 tane yuva yaptı. Çalışmaları yakından takip eden ve yuva sayısını 50’ye çıkaracaklarını söyleyen Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, dağı oyup yuva yapma fikrinin nasıl geliştiğini anlattı.

Niğde Dağları Oyup Barınak Yaptılar
Niğde Dağları Oyup Barınak Yaptılar

Hayvanların soğuktan dolayı zorluklar yaşadığını belirten Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, “Kızlarımla beraber akşamları özellikle karın çok yağdığı ve vatandaşların gelemeyeceği zamanlarda buraya gelip ekmek atıyordum. Gece geldiğimde ufak yavruların soğuktan titrediklerini gördüm ve aklıma bu tünelleri açmak gelmişti. Kışın bunu yapamadık belki yağıştan dolayı çöker diye, bu yaz gerçekleştirelim diye düşünürken bu zamana nasip oldu” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et