Netflix Hesabınız Çalınabilir! Netflix Hesabı Hacklenme Sorunu

Netflix Hesap Çalınması… Netflix Hesabıma Giremiyorum!

Dünyaca ünlü film ve dizi üreticisi Netflix ile ilgili maalesef hacklenme yani güvenlik sorunları mevcut. Bunların başında ise sizin haber haberiniz olmadan hesabınızı kullanan kişiler ve hatta mail adresinizi değiştirerek sizin kredi kartı bilgilerinizle Netflix kullanan bazı kişiler mevcut. İnsanlar Netflix hesabı hacklenince, çalınınca veya haberi olmadan biri tarafından kullanılınca ise maalesef çok geç haberi oluyor. Netflix hesabınız çalındıysa, Netflix hesabınıza ulaşamıyorsanız veya başınıza böyle bir şey gelsin istemiyorsanız bu yazıyı dikkatlice okuyunuz.

Netflix

Netflix Hesabım Çalındı veya Hacklendi Ne Yapabilirim?

Her zaman kullandığınız mail ve şifreniz ile Netflix hesabınıza giremiyorsanız. Netflix hesabınız büyük ihtimalle çalınmıştır. Çünkü bu yöntemi kullanan suçlular sizin mail adresinizi ve şifrenizi değiştirerek kendi kullanımlarına geçirmektedir. Bu durumda Netflix’in yardım kısmından hesabınızı kurtarmayı deneyin hesabınızda kayıtlı telefon numaranız var ise kolayca bu durumdan kurtulabilirsiniz. Fakat yoksa hiç bir şekilde kurtaramıyorsanız yine korkmayın https://help.netflix.com/tr/ bu adrese girerek en altta bizi arayın seçeneğini tıklayarak netflix ile iletişime geçin ve durumu anlatın.

Netflix Benden Habersiz Bir Yerden İzleniyor Ne Yapabilirim?

Netflix hesabınız sizden habersiz olarak biri tarafından bir bölge veya ülkede kullanıyorsa, ilk olarak tüm cihazlardan çıkış yaparak şifrenizi değiştirin ayrıca eğer başka bir mail adresiniz varsa onuda değiştirmenizi öneririz.

Netflix Hesabı Nasıl Çalınır? Netflix Hesabını Korumanın Yolları

Hesap hırsızları bu hesapları nasıl çalıyor diye düşünebilirsiniz. En çok kullanılan yöntem ise oltalama. Peki Oltalama nedir? Oltalama Netflix’e benzer ad ve görünüme sahip bir siteye kullanıcı adı ve şifrenizi girerseniz bilişim suçluları bunu ele geçirir ve kullanır. Hatta sadece bununla da kalmazlar çünkü insanlar aynı şifre ve maili başka yerlerde de kullanırlar ve bu büyük bir açık meydana getirir. Mailiniz aynı olsa bile her site için farklı bir şifre kullanmak akıllıca olur. Eğer herhangi bir hesabınız ve şifreniz çalınırsa diğer hesaplarınızda da kullanılarbilir. Örneğin sosyal medya hesaplarınız ve mail hesaplarınız bu durumlarda yine hacklenebilir. Yani Netflix’te kullandığınız gmail ve şifreniz, gmail’de de aynı ise veya facebook ve twiter’da aynı ise yine benzer bir tehlike söz konusu olur.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et