Negatif İyon Nedir? Negatif İyon’un Faydaları Nelerdir?

Negatif İyon Nedir?

Negatif iyon ya da eksi iyon hava içerisinde doğada bulunan ve adının aksine insanın ruh haline ve sağlığına oldukça iyi gelen pozitif iyonların tamamlayıcılarıdır. Sulak ve suyun bol olduğu yerlerde havada çok miktarlarda bulunabilir.

Negatif İyon Nedir ?
Negatif İyon Nedir ?

Negatif İyonlar, şehirlerde, kapalı alanlarda (ev, iş yeri, ofis, avm, otopark vs…) oldukça az bulunurken, doğan alanlarda orman, göl ve nehir kenarları, şelaleler ve milli parklarda oldukça fazla bulunur. Günümüzde kullanılan elektronik aletler (telefon, televizyon, bilgisayar, tablet, buzdolabı, fırın vs…) etrafa pozitif iyonlar yayarlar. Pozitif iyonların bilimsel olarak insan üzerinde olumsuz etkileri olduğu ve negatif iyonlar ile dengelenmesi gerektiği söylenmektedir. Negatif İyonlar doğada yeterince bulunur. Fakat iş, ev ve okul gibi kapalı alanlarda ve sitelerde vakit geçiren insanlar için şehir hayatında maruz kalınan pozitif iyonları dengelemek için yeterince negatif iyon bulunmamaktadır. Negatif iyonlar doğada şehirlerden uzak alanlarda ve sulak yerlerde oldukça fazla miktarda bulunur. Özellikle suyun bol olduğu alanlarda negatif iyon miktarları çok yüksek rakamlara çıkabilmektedir.

Negatif İyonlar Nerelerde Bulunur ?
Negatif İyonlar Nerelerde Bulunur ? Şelale, Göl ve Nehir Kıyıları – Sulak Alanlar

Örneğin, Havalandırma koşulları çok iyi olan ev, iş yeri, avm ve otopark gibi alanlarda negatif iyon miktarı 1 santimetre karede 0-100 adet negatif iyon bulunurken, bu sayı göl kenarı, şelale ve nehir kenarı gibi alanlarda 1 santimetre karede 10,000 – 20,000 adet sayısında bulunmaktadır. İnsanın ise sağlıklı olabilmek için en az yaşadığı ortamlarda hastalıklarının iyileşebilmesi, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olabilmesi ve yaşam kalitesini arttırması için soluduğu havada ve çevrede oldukça fazla negatif iyon bulunması şarttır.

Negatif İyonun Faydaları Nelerdir?

Negatif İyonlar, insan sağlığına oldukça faydalıdır. Sağlıkbir yaşam sürebilmek için negatif iyonlara ihtiyacımız vardır. Negatif İyonların faydalarını maddeler halinde sıralarsak şu faydaları bulunmaktadır;

Negatif İyonun Faydaları
Negatif İyonun Faydaları
  • Negatif iyon, vücuda dinçlik verir. Bağışıklık sisteminin güçlendirir, yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Ruhsal ve fiziksel rahatsızlıklara, stres, agresiflik, uyku problemi gibi rahatsızlıkları giderici ve önleyici etkiye sahiptir.
  • Alerjik hastalıklar, astım, bronşit, nefes darlığı, gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Grip, nezle ve diğer mevsimsel rahatsızlıkları önler. Akciğerin çalışma potansiyelini artırır.
  • Kandaki PH seviyesinin ortalama alkali seviyesinde olmasına yardımcı olur.
  • Hücre metabolizmasını canlandırdığı ve yenilenmesini sağlar.
  • Sinir sistemini destekler.

Negatif İyonlar Nelerde Bulunur?

Hepimizin bildiği gibi negatif yüklü parçacıklar – pozitif yüklü parçaçıkları çekerler. Negatif ve Pozitif iyonları da böyle düşünmek gerekir. Tıpkı bir mıknatıs gibi… Günümüzde oldukça popüler isimlerden biri haline gelen Canan Karatay’da bu iyonların önemine değinmiştir. Hatta kaya tuzları kayalarının pozitif iyonları çektiği söylenmekle birlikte, kaya tuzu lambaları da dahil olmak üzere kaya tuzu kayalarının negatif iyon yaydıkları söylenir.

Kaya Tuzu Lambası, Kaya Tuzu Kayası, Doğal Kaya Tuzu
Kaya Tuzu Lambası, Kaya Tuzu Kayası, Doğal Kaya Tuzu

Kaya Tuzu Lambaları

Şehir yaşamında odalarda ve ofislerde hatta bazı mekanların girişlerinde bile kaya tuzu lambalarına rastlamak mümkündür.

Odaya Kaya Tuzu Kayası Koymak, Kaya Tuzu, Kaya Tuzu Lambası, Negatif İyon, Pozitif İyon
Odaya Kaya Tuzu Kayası Koymak, Kaya Tuzu, Kaya Tuzu Lambası, Negatif İyon, Pozitif İyon

Kaya tuzu lambalarının tıpkı bir mıknatıs gibi pozitif iyonları çektiği düşünülmekle birlikte, Surrey Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre elektromanyetik cihazların yer aldığı bir odada negatif iyon üreten araçlar sayesinde ortamda yer alan kişilerde baş ağrısı ve çeşitli hastalıklarda %78 civarında azalma olmuştur.

Odaya Kaya Tuzu Lambası veya Tuz Lambası Koymak…

Tuz Lambası, Kaya Tuzu Lambası, Negatif İyon, Odaya Kaya Tuzu Lambası Koymak
Tuz Lambası, Kaya Tuzu Lambası, Negatif İyon, Odaya Kaya Tuzu Lambası Koymak

İnsanların odalarına, ev ve iş yerlerine koyduğu tuz lambası, ısındıkça ortama negatif iyonları yayarak havayı temizlediği ve olumsuz enerjiyi aldığı yönünde görüşler vardır. Sadece buralarda da değil restoran ve kafe gibi alanlarda da yer alırlar.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et