Necla ve Metin Büyükşen Cinayetinde Yeni Gelişme Var Mı?

Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen Cinayeti

Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen Konya’nın Karatay ilçesinde kar maskeli bir saldırgan tarafından pompalı tüfekle evlerinde öldürülmüşlerdi. (Güncelleme 23.05.2021)

metin büyükşen ve necla büyükşen çifti - cinayet müge anlı
Metin büyükşen ve Necla büyükşen

Cinayetlerin tek görgü şahidi ise kızları Büşra Büyükşen olmuştu. Öldürülen çiftin oğlu Uğur Büyükşen ve gelinleri Betül ile aralarında Mehir nedeniyle anlaşmazlık olduğu öğrenilmişti. Büyükşen çiftinin öldürülmesi ile ilgili herhangi bir gelişme ise halen yaşanmadı.

3 Eylül 2018’de Evlerinde Öldürüldüler, Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen Çiftinin Katil Yada Katilleri Kimler ?

Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen çiftinin 2018 yılında öldürülmesinden bu yana katil yada katilleri halen yakalanmadı. Çiftin öldürülmesinden sonra çiftin oğlu ve gelininden şüphelenilmişti. Fakat olayın tek görgü şahidi kızları Büşra Büyükşen’de çelişkili ifadeler vererek dikkatleri üzerine çekmişti.

Büşra Büyükşen
Büşra Büyükşen

Uğur Büyükşen ve gelinleri Betül Büyükşen Mehir Olarak Verilen Para ve Arabayı Beğenmediler

Bitmek bilmeyen “Mehir” anlaşmazlığında Büyükşen çifti gelinlerine mehir olarak 10 dönüm tarla 120 gram altın 500 metrekare arazi vermişlerdi. Gelinleri geçtiğimiz birkaç yıl içinde kayın pederi Metin Büyükşen’den arsaya ev yaptırmasını istemişti. Fakat çiftin mali durumu gelinlerine bu evi yaptıracak güçte olmadığı için kayınpeder Metin Büyükşen ev yaptıracak durumu olmadığını beyan etmişti. Israrlarına devam eden oğlu ve gelinine Metin Büyükşen, 25 bin TL para ve 20 bin lira değerindeki arabasını teklif etmişti. Ancak gelinleri bu teklifi de reddetti.

uğur büyükşen ve betül büyükşen müge anlı
Uğur Büyükşen ve Betül Büyükşen – Müge Anlı

Metin Büyükşen ve Necla Büyükşen Nasıl Öldürüldüler?

Yaşlı çiftin öldürülmesinde olayın tek görgü şahidi Büşra Büyükşen dikkatleri üzerinde topladı. İfadesine göre 3 Eylül 2018 günü evde sadece anne ve babası ile birlikteydi.

Oğulları Uğur Büyükşen ve eşi Betül Büyükşen ise yemeğe gittikleri için evde değillerdi. 3 Eylül 2018’de akşam saat 21:00-22:00 saatleri arasında evin kapısı açılarak içeriye kar maskeli bir saldırgan girdi. Daha sonra elinde susturuculu pompalı tüfek ile saldırgan, Metin Büyükşen’e daha sonra Nejla Büyükşen’e ateş ederek çifti öldürdü.

Necla ve Metin Büyükşen’in Katili Kim ?

Büşra Büyükşen Yalan Mı Söylüyor ?

Büşra Büyükşen’in ifadesine göre anne ve babasının ölümüne tanıklık ettiği için genç kıza yöneldi. Fakat Büşra Büyükşen salonda bulunan demliği saldırgana fırlatarak kaçmaya başladı.

Evin içerisinde bulunan tüfeği almaya gittiği iddia edilen genç kız kendisini öldürmemesi için saldırgana yalvardı. Bunun üzerine saldırgan tüfeğin dipçiği ile Büşra büyükşen’e vurdu ve bayılttı. Kendine gelen genç kız evin arka tarafında bulunan bir pencereden kaçarak yola çıktı. Sonrasında ise ilk gelen arabadan yardım isteyerek jandarmaya gitti. Büşra Büyükşen ifadesinde “Hiç bir şey söylemedi babamı vurdu. Silahı bize doğru doğrultu ama silahı tutukluluk yaptı sanırım çünkü aceleci bir şekilde tüfek ile uğraşıyordu.” dedi.

Büşra Büyükşen, Uğur Büyükşen ve Betül Büyükşen’in Üzerinde Swap İzleri

Olayın ardından araştırma ve soruşturma yürüten jandarma ekipleri şüphelilerden SWAP örenği aldı. Büşra Büyükşen, Uğur Büyükşen ve Betül Büyükşen’in üzerilerinde silah ateşlemesi ile oluşabilecek barut izleri ortaya çıktı. Sonuç olarak her birinde silah ateşlemesiyle oluşacak barut izlerine rastlandı.

müge anlı metin büyükşen ve necla büyükşen cinayeti
müge anlı metin büyükşen ve necla büyükşen cinayeti

Müge Anlı Çok Sinirlenmişti!

Anlı, “Mehir Tartışması” üzerine bu kavramı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu arayarak sordu. Mehir kavramının imam nikahı kıyılırken kadının boşanma halinde mağdur olmaması için istenildiğini öğrenildi. Konu ile ilgili Müge Anlı, bir dayatma biçiminde değil hediye olarak algılanması gerektiğini söyledi. Anlı, “Bunun adı mehir değil, siz senet deyin, başka bir şey deyin, ama bu mehir değil” dedi.

Mehir Cinayeti - Mehir Senedi
Mehir Cinayeti – Mehir Senedi

Cuma günü yayına bağlanarak kayınpederi ve kayınvalidesi ile aralarında hiçbir sorun olmadığını, mehir kavgası yaşamadıklarını söyleyen gelin de stüdyodaydı. Müge Anlı gelin Betül Büyükşen’e dönerek, ‘Gerçekten sen bir şey istemedin mi?’ diye sordu. “Hiçbir zaman hiç bir şey istemedim” diye yanıt veren gelinin bu sözleri üzerine Anlı “Kulaklarımla dinledim, sen bu adamla telefon görüşmende bunları söylemedin mi?” diye tepki gösterdi.

Müge Anlı, gelinin “Ha o zaman, en son konuşmada söyledim” sözleri üzerine çileden çıktı. Sonrasında Anlı, “Kaç yaşındasın sen, çalışsana. Siz  imkanı olmadığını bildiğiniz halde niye zora sokmaya çalıştınız bu adamı, ne yapsaydı” diye çıkışmıştı.

Uğur Büyükşen

Öldürülen Metin Büyükşen Derdini Cami Cematine Anlatmış

Metin Büyükşen’in Mehir yüzünden yaşadığı sıkıntıyı cami cemaatin anlattığı öğrenilmişti. Müge Anlı, Büyükşen çifti için çok üzüldüğünü beyan etmişti. Sonrasında Anlı, ”Keşke beyefendiyi yaşarken görseydim, sal iplerini gitsinler” deseydim diyerek tepkini ortaya koymuştu.

mecla ve metin büyükşen'in katili kim yada kimler necla ve metin büyükşen cinayeti
mecla ve metin büyükşen’in katili kim yada kimler necla ve metin büyükşen cinayeti

Metin Büyükşen’in öldürülmeden bir hafta önce geliniyle yaptığı telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıkmıştı. Görüşmesinde yaşlı adam gelinine toplamda 45 bin lira vermek istediği açıklanmıştı. Metin Büyükşen’in 25 bin TL para ve 20 bin TL değerindeki arabasını oğlu ve gelinine vererek helalleşmek istediği fakat bu teklifin gelin tarafından reddedildiği öürenilmişti.

Cinayetler Mehir Yüzünden Mi?

metin büyükşen ve necla büyükşen cinayeti

Cinayete kurban giden çiftin iddiaların odağındaki oğlu Uğur Büyükşen de stüdyodaydı. Uğur Büyükşen babasının uzlaşma çabalarını reddetmesini “Ben mehrimi istedim” sözleriyle açıklamıştı. Bunun üzerine Müge Anlı “Sen misin gelin, sen neyin mehrini istiyorsun” diyerek tepki göstermişti.

“Biz burada gelini yiyoruz ama bu mesele mehir meselesi değil, sen babandan bir ev istiyorsun ve bunu da mehir üzerinden istiyorsun” sözleri üzerine Uğur Büyükşen, babasından mehir olarak verdiği  arsanın üzerine ev yaptırmasını istediğini doğruladı. 2021 yılının ortalarına yaklaştığımız bu tarihlerde de yeni bir gelişme henüz yaşanmadı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et