Nazmi Arıkan Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Neden Öldürüldü?

Fen Bilimleri Dershaneleri’nin kurucusu ve sahibi Nazmi Arıkan hayatını kaybetmesinin ardından herkes Nazmi Arıkan ve hayatını merak ediyor. Peki Nazmi Arıkan Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Neden Öldürüldü?

Nazmi Arıkan Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Neden Öldürüldü
Nazmi Arıkan Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Neden Öldürüldü

Nazmi Arıkan Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

Nazmi Arıkan, Yozgat’ın Sorgun ilçesi Salur köyünde doğdu. Salur köyünde ilkokul ve ortaokulu okudu. Sonrasında Tokat Öğretmen Okulu’nu bitirerek sınıf öğretmeni oldu. Gazi Eğitim Enstitüsü’nde okuyarak fizik öğretmenliği diplomasını aldı. MEF Dershanesi’nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği’ni okudu. Bolu Öğretmen Okulu’nda bir yıl öğretmenlik yaptı ve ardından özel dershaneciliğe geçti. 1997 yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi’ni devraldı. Tek şube olarak aldığı dershane 2012 yılında İstanbul’da 25, Türkiye genelinde ise 80 şubeye ulaştı. 2011 yılında Fen Bilimleri Okulları’nı açtı.

Nazmi Arıkan Kimdir
Nazmi Arıkan Kimdir

1996-1997 eğitim öğretim yılında Fen Bilimleri Merkezi Dershanesini devralan Nazmi Arıkan, tek şube olarak aldığı dershaneyi 2004 yılına kadar geçen sürede 100 şubeye çıkardı. 2011-2012 döneminden bu yana başta İstanbul olmak üzere farklı illerde çok sayıda okul açan Nazmi Arıkan, kurucusu olduğu Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın özel öğretim kursları, temel liseler ve okullarında 7 bine yakın kişi çalışıyor.

Bıçaklı Saldırıya Uğraması ve Ölümü

Fen Bilimleri Dershanelerinin kurucusu Nazmi Arıkan 13 Temmuz 2022’de öldürüldü. Arıkan’ın Gelibolu’daki çiftliğinin basıldığı ve şoförü ile birlikte bıçaklı saldırıda hayatını kaybettiği iddia edildi. Sonrasında konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ölüm haberini doğruladı. Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu.

Neden Öldürüldü?

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı hemen bir çalışma başlattı ve katil zanlısının Çanakkale’ye otobüsle geldiği, daha sonra bir taksiye bindiği ve taksiyle de bu olay yeri çiftliğe geldiği ve gece 24.00 sıralarında çiftliğe girip bu vahşi cinayeti işledikten sonra yine aynı geldiği taksiye binerek olay yerinden kaçtığı tespit edildi. Yapılan kamera takiplerinden katil zanlısın İstanbul’a geldiği tespit edildi. Katil zanlısını taşıyan taksi şoförüne ulaşıldı. Katilin kimlik bilgilerine ulaşıldı ve İstanbul’daki adres tespit edildi. Dün gece itibarıyla U.A. İstanbul’da Etiler’de gizlendiği adresinden kıskıvrak gözaltına alındı. Çanakkale Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından da sorgulanıyor”. Nazmi Arıkan ile katil zanlısı arasında dershane işletmeciliği konusunda daha önceden oluşan anlaşma olduğu ve daha sonra bu anlaşmanın bozulduğu ve katil zanlısı da bu anlaşmayı husumete dönüştürdü. Ve daha sonrasında bu noktaya geldiği yönünde bilgiler var. Tabi ayrıntılı bilgiler de bu soruşturmanın tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak. Nazmi Arıkan’ın tanıdığı bir isim. İddiaya göre; tehdit alındığı bir yönünde bilgiler var.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et