Müzisyene Sahip Çık! Desteklerden Yararlanamıyorlar!

Koronavirüsün gündelik yaşama etkisi birçok insanı ekonomik açıdan çöküşe sürükledi. Fakat bu insanların arasında belkide en mağdur olanları gündelik olarak çalışan müzisyenler oldu. Peki destekler verilirken neden onlar yararlanamıyor? Müzisyenler 15 ay boyunca ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyük zorluklar çekerken ana akım medyada ne yazık ki bu durum gündeme getirilmiyor.

MÜSAP Başkanı Recep Ergül, Müzisyenesahipçık, Müziyenler Koronavirüs Desteği Alamıyor
MÜSAP Başkanı Recep Ergül, Müzisyenesahipçık, Müziyenler Koronavirüs Desteği Alamıyor

Müzisyenler koronavirüsün hayatımızı etkilediği 15 ay boyunca sıkıntı çekiyor. Ne yazık ki 3 bin lira verilcek olan desteklerden “vergi mükellefiyeti” şartı getirilerek müzisyenler yararlanamıyor. Bu nedenle belki bir yaralarına merhem olacak bu desteği müzisyenler talep ediyor. Bu süreç boyunca birçok müzisyen mağdur olurken hükmet kanadından açıklama bekleniyor. Konu ile ilgili ise açıklama yapan MÜSAP başkanı Recep Ergül ise şu ifadelerle yetkililere sesleniyor;

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından, 17.05.2021 tarihinde açıklanan ve müzisyenleri de kapsayan 3000 lira destek ödemesi ile ilgili, Bakanlığınızca yapılan açıklamaya göre vergi mükellefiyeti şartı getirilmiştir.

Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Vergi mükellefi müzisyen sayısı oldukça azdır. Buna mukabil, on binlerce müzisyenin vergi levhası bulunmamaktadır. Müzisyenlerin büyük bir bölümü, sosyal güvenceden yoksun yaşamakta ve günlük sahne bedeli ile yaşamını sürdürmektedir. Yaklaşık 16 aydır, müzisyenlerin tek kuruş geliri bulunmamaktadır. Son 1 yılda, içinde bulundukları ekonomik sıkıntılar nedeniyle 102 müzisyen intihar etmiş, yüzlercesinin aile birliği dağılmış, on binlercesi ise ev kirası, faturalar ve en en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma gelmiştir.

Buna rağmen, devletin vereceği 3000 lira ile küçük de olsa bir nefes alacak müzisyenlerin elinden bu hakkının alınması, büyük sosyal sorunları da beraberinde getirecektir. SONUÇ VE TALEP Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı gibi, meslek birlikleri ve Yunus Emre Enstitüsü üzerinden daha önce 1000 lira destek ödemesi alan ve başvurmakta geç kalan tüm müzisyenlere 3000 liranın, vergi levhası şartı kaldırılarak, yine aynı kurumlar üzerinden ödenmesini ve daha önce başvurmamış müzisyenlerin, yeni başvurularının kabul edilmesini önemle talep ederim.

Saygılarımla

Recep Ergül

Birçok Müzisyen Mağdur!

Müzsyenlerin dertlerine ve 15 ay boyunca işsiz kalmalarının neticesinde sosyal medyada #Müzisyenesahipçık etiketi ile bir kampanya başlatarak sadece haklarını talep ediyorlar. Fakat vergi mükellefiyeti şartı ile haklarına kavuşamayan sanatçılar, müzisyenler ve söz yazarları bürokratlardan ivedilikle bir çözüm bekliyor.

Recep Ergül’ün Açıklamsı İse Şöyle;

Cumhurbaşkanından ve Ticaret Bakanından haklarını talep eden müzisyenler adına Recep Ergül paylaştığı bir video müzisyenlerin sorunlarını açıkladı. Bir video paylaşarak müzisyenler adına konuan Recep Ergül videoda şunları söyledi;

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et