Mustafa Şentop Ayda 10 Bin Dolar Alan Siyasetçiyi Sordu!

Mustafa Şentop Ayda 10 Bin Dolar Alan Siyasetçiyi Süleyman Soylu’ya Sordu!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi olayını yazılı olarak sordu. Habertürk TV, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’un ‘Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi’ iddiasıyla ilgili olarak Süleyman Soylu’ya yazı gönderdiğini aktardı.

Ayda 10 Bin Dolar Alan Siyasetçi, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu
Ayda 10 Bin Dolar Alan Siyasetçi, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu

27 Mayıs’ta gönderildiği ortaya çıkan yazıda Şentop, “Meclis’in adının böylesi bir iddiayla anılması ve milletvekillerinin zan altında bırakılmaması gerektiğini” belirtti. Şentop, gerektiği takdirde söz konusu iddialarla ilgili hukuki sürecin başlatılması için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesini istedi.

Ayda 10 Bin Dolar Alan Siyasetçi Olayı Nedir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir siyasetçinin organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar aldığını öne sürmüştü. Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Şentop’a çağrıda bulunarak, “Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim? Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz” demişti.

Şentop ise, Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri üzerine şu açıklamayı yapmıştı: “Bu bir eleştiri değil bir iftira… Bu benim dile getirdiğim bir iddia değil, bu şahsın kim olduğunu da ben bilmiyorum. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Dolayısıyla sorunun muhatabı ben değilim. Benden şunu talep edebilirler: Bunu Sayın Bakandan sorun, İçişleri Bakanı bunu cevaplasın, buna tevessül edin, aracı olun; bu olabilir, bu ayrı bir konu. Ama sorunun muhatabı ben değilim, sorunun muhatabı Bakan, onu bilen Bakan, benim bir bilgim yok. Kılıçdaroğlu ne kadar biliyorsa ben de o kadar biliyorum. Bunu açıklamamı istiyor benden. Bu bir siyasi bunaklık değilse eğer, bunun ancak bir haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyleyebilirim. ”Şentop’un bu ifadeleri CHP’de tepkiye yol açarken, Şentop ikinci açıklamasında ise, “Bunu açıklayacak olan ben değilim. Ben de ’10 bin dolar alan kimdir, açıklansın’ diyorum” demişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et