Mum Lekesi Nasıl Çıkar? (Duvardan, Kumaştan, Koltuktan, Ahşaptan)

Mum Lekesi Nasıl Çıkar? Mum Lekeleri Nasıl Çıkartılır? (Duvardan, Kumaştan, Koltuktan, Ahşaptan) İşte Kesin Çözüm

Mum Lekesi korkulu bir rüya gibidir. Mum bir şekilde devrilebilmektedir. Veya sızabilir ve duvarlarda, parkelerde, ahşap malzemeler üstünde, kumaş eşyalar (koltuk, kanepe) ve halıda iz ve leke bırakabilmektedir. Masaya, Halıya, Koltuğa ve hatta giysilerinize pantolonunuza ve kazağınıza da dökülebilmektedir. Mum lekesinin çözümü ise çok basit. Mum lekesi çıkarmanın en etkili çözümü ise mumun doğal yapısından faydalanarak ısı ile çıkartmaktır. Peki Nasıl Çıkartılır Bu Mum Lekesi?.

Mum Lekesi Nasıl Çıkartılır, kumaş yüzeylerde mum lekesi, ahşap yüzeylerde mum lekesi, parkelerde mum lekesi, duvarlarda mum lekesi, kıyafetlerde mum lekesi, koltuklar ve kanepelerde Mum Lekesi, halıda mum lekesi,
Mum Lekesi Nasıl Çıkartılır, kumaş yüzeylerde mum lekesi, ahşap yüzeylerde mum lekesi, parkelerde mum lekesi, duvarlarda mum lekesi, kıyafetlerde mum lekesi, koltuklar ve kanepelerde Mum Lekesi, halıda mum lekesi,

Mum Lekesi Nasıl Çıkar? (Duvar, Parke, Ahşap, Koltuk, Kanepe, Kıyafet)

Mum yapısı nedeniyle sıcaklığa çok hassas bir malzemedir. Eriyen mum sıvılaşıp, dökülmeye, sıçramaya ve sızmaya elverişli hale gelmektedir. Bu durumda ister istemez her yerde mum lekesi oluşmaktadır. Peki Nasıl Çıkartabiliriz. Bu yazıda aşama aşama sizlere mum lekesi nasıl çıkartılır anlatmaktayız.

  1. Mum elinizden kaydı ve düşürdünüz. Her tarafa mum sıçradı ve paniklediniz. Yada unuttuğunuz mum sonuna kadar yanıp her yere aktı veya sızdı olarak kabul edelim. Öncelikle sakin olunuz ve sıcak mumun soğumasını bekleyiniz. Kesinlikle sıvı bir şeyle müdahale etmeyiniz.
  2. Soğuyan mum parçalarının büyüklerini elinizde alınız ve çöpe atınız.
  3. Elinize bir kağıt havlu alın ve mum lekesinin mum lekesinin veya lekelerinin üstüne koyunuz. Daha sonra ütü ile kağıt havluyu ütüleyiniz. Eriyen mum lekeleri bu aşamada kağıt havluya geçecektir. Kağıt havluyu üzerinde eriyen mum miktarına göre değiştiriniz. (Not:Eğer ütü bulamazsanız saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz)
  4. Bu yöntem kumaş yüzeyler, ahşap yüzeyler, parkeler, duvarlar, kıyafetler, koltuklar, kanepeler ve halıda dahil olmak üzere her yüzeyde kullanılabilmektedir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et