Muhterem Nur Hayatını Kaybetmedi!

“Muhterem Nur Hayatını Kaybetti” Haberlerine Cevap Geldi!

Sanatçı ve Şarkıcı Müslüm Gürses’le uzun yıllar beraber olan Muhterem Nur’un tedavi gördüğü hastanede böbrek yetmezliği nedeni ile hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

Muhterem Nur, Müslüm Gürses

Muhterem Nur Daha İyi!

Elenor Plak’ın sahibi Muhteşem Candan da Muhterem Nur’un son durumu ile ilgili bilgi verdi ve “Merhum sanatçımız Müslüm Gürses’in eşi sinema sanatçısı Muhterem Nur için yayınlanan vefat haberleri doğru değildir. Hastaneden aldığım son bilgi hayatta olduğu ve durumunun düne göre daha iyi olduğudur” dedi. Muhterem Nur’un hayatını kaybettiğini zanneden binlerce insan sosyal medyadan üzüntülerini dile getirirdi.

Muhterem Nur Kimdir?

Muhterem Nur 31 Aralık 1932’de Mamastır’da doğdu. Annesini ve babasını hiç tanımadı. Daha sonra “teyze” dediği bir kadın tarafından büyütüldü. 1942’de, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir kamyonun altında İstanbul’a kaçırıldı. Eyüp’e yerleştiler. “Teyze”si ona yeni bir nüfus cüzdanı çıkardı ve nüfûsa Muhterem Kısa adı ile kaydedildi. İlkokulu Eyüp’te bitirdi, 14 yaşında yine Eyüp’te bir dokuma fabrikasında çalışma hayatına başladı. Bir subay ile evlendi ve bir oğlu oldu. 1950’lerin başlarında, mahalleden arkadaşı, Bulgaristan göçmeni Üftâde ile Beyoğlu turlarına başladı. Beyoğlu’nda, inzibat subayı olan, sonradan Film San Vakfı başkanlığı da yapan Ümit Utku tarafından keşfedildi. Ümit Utku’nun önerisiyle Muhterem Nur ismini kullanmaya başladı.

Muhterem Nur Kimdir,
Muhterem Nur Kimdir?

Yıldızlar Revüsü filminde figüran olarak sinema hayatına 1951’de başladı. 1952’de  Osman Seden’in yönettiği “Kanun Namına” filmiyle adını duyurdu. Muhterem Nur, çok sayıda filmde rol oldu ve ödüller kazandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et