Muharrem İnce’den Ali Babacan’a Anayasa Tepkisi

Muharrem İnce’den Ali Babacan’a ilk 4 madde tepkisi

CHP’den istifa edip yeni parti kurma hazırlıklarını hızlandıran Muharrem İnce, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Muharrem İnce, Ali Babacan’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesi ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.  Muharrem İnce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Anayasamızın ilk dört maddesi devletimizin mihenk taşıdır. İlk 4 madde ile sorunu olanların Türkiye Cumhuriyeti ile de sorunu vardır. Bu maddelerin tartışmaya açılması bile kabul edilemez. Kim bunları tartışmaya kalkarsa sonuna kadar karşı dururuz” ifadelerini kullandı.     

“CİDDİ ÇATLAKLAR OLUŞTUĞUNU SÖYLEDİ”

Ali Babacan Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışılmaya açılmasıyla ilgili “Uygun iklim olursa tartışır mısınız?” sorusuna karşılık, şu anda ülkede “ciddi çatlakların” oluştuğunu ancak “Günü geldiğinde zemin ve şartlar uygun olduğunda Anayasa’nın ilk dört maddesi üzerinde de konuşulabileceğini” söylemişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et