MİT’ten Suriye’de PYD/PKK’ya Nokta Operasyonu

MİT’ten Suriye’de nokta operasyon: Sözde tugay komutanı İbrahim Babat yakalandı

PYD/PKK’nın sözde tugay komutanı olarak bilinen İbrahim Babat, MİT’in Suriye’de yaptığı nokta operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin sözde tugay komutanı “Şeh Guyi” kod adlı terörist İbrahim Babat’ı Suriye’deki nokta operasyonuyla yakalayarak Türkiye’ye getirdi.

Alınan bilgiye göre, MİT ekibi, Suriye’deki nokta operasyonuyla terörist Babat’ı aracıyla seyir halindeyken yakaladı.

Sınır hattından Türkiye’ye getirilen terörist Babat’ın ifadeleriyle MİT, Suriye Milli Ordusu unsurlarıyla beraber Barış Pınarı Harekatı bölgesinde, eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan örgüte ait çok sayıda el yapımı patlayıcı, mayın ve elektrikli fünyeyi ele geçirdi.

Ayrıca Babat’ın sorgusuyla, örgütün, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait Suriye-Türkiye sınır hattındaki karakol ve üslere yönelik eylem planları da deşifre edildi.

Terör örgütüne 2011’de Cizre’de katılan terörist Babat’ın, Irak’ın kuzeyindeki Haftanin’de örgütün kırsal kadrosunda faaliyetlerine başladığı, bir süre Zap’ta kaldıktan sonra 2017’de Suriye’ye geçtiği ve örgütün sözde tugay komutanı olarak görevlendirildiği belirtildi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et