Milyonları İlgilendiriyor! İşte Memur ve Emekliler İçin Oluşan 2021 Yılı Maaş Zamları

Milyonları ilgilendiriyor! İşte memur ve emekliler için oluşan maaş zammı…

Gelen son dakika haberine göre; milyonlarca çalışanın memur ve emeklinin gözü kulağı bugün açıklanan enflasyon rakamındaydı. Kasım ayı enflasyonu yüzde 14.03 olarak gerçekleşti. Hal böyle olunca memurlar ve memur emeklileri için enflasyon farkı ödeneceği de kesinleşmiş oldu. İşte bugün açıklanan enflasyon verilerine göre memur ve emekliler için oluşan maaş zammı…

TÜİK Kasım 2020 enflasyon rakamlarını açıkladı.  Enflasyon kasımda yüzde 2,3 artarken, yıllık bazda yüzde 14,03 oldu. Buna göre memur ile emekliler için maaş zammı da artmış oldu. İşte son dakika haberinin detayları… 

YÜZDE 3’LÜK ZAM! 

Memur ve memur emeklileri bugünkü enflasyon rakamları baz alındığında yüzde 4’lük sözleşme zammına ek olarak yüzde 3’lük enflasyon zammı alacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milliyet Gazetesi Yazarı Cem Kılıç memur ve memur emeklilerinin maaş zammına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Nakdi Ücret Desteği

Memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıkları imzalanan toplu sözleşme gereği Ocak ayında yüzde 3 artırılacak.

Diğer yandan 2020 yılı Haziran – Aralık dönemi enflasyon oranının yüzde 4’ü aşan kısmı enflasyon farkı olarak maaş ve aylıklara yansıtılacak.

Dolayısıyla memur ve memur emeklileri yüzde 3 zamma ilave olarak Haziran – Aralık dönemi enflasyonunun yüzde 4’ü aşan kısmı kadar enflasyon farkı alacaklar.

Kasım ayı enflasyonunun aylık olarak yüzde 2,3 artması sonrası Haziran – Kasım enflasyonu yüzde 7 olarak gerçekleşmiş oldu.

Dolayısıyla Aralık ayında enflasyonun eksi olarak gerçekleşmemesi halinde memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı alması kesinleşmiş oldu.

Buna göre memur ve memur emeklileri Aralık ayında enflasyon artışına paralel olarak yüzde 3 veya üzerinde enflasyon farkı alabilecekler.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE YÜZDE 7 ZAM 

SSK ve Bağ – Kur emeklileri ise doğrudan Haziran – Aralık ayı enflasyonuna göre zam alacaklar. SSK ve Bağ – Kur emeklileri bu çerçevede yüzde 7 veya üzerinde bir zam alacaklar.

Aralık ayı enflasyonunu açıklanması sonrası SSK ve Bağ – Kur emeklilerinin zam oranı netleşecek.

Ocak ayının 3’ünde Aralık ayı enflasyonunun açıklanması sonrası Haziran – Aralık dönemi enflasyonu netleşecek ve zam oranı ortaya çıkacak.

Öte yandan konuyla ilgili açıklanmalarda bulunan Ekonomist Faruk Erdem açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Enflasyon ve Bağkur emeklileri son altı aylık enflasyona göre zam alıyor.

4 aylık enflasyon 4.75 çıkmıştı. Aralık ayı enflasyonu ile birlikte zam oranı net bir şekilde oraya çıkacak.

Bu rakam ile birlikte memurlar ve memur emeklileri için enflasyon farkı ödeneceği de kesinleşmiş oldu. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et