Millet İttifakı Tramvay Hattının Açılışında Buluştu

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan flaş İmamoğlu açıklaması: O ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte katıldığı Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının açılışında konuştu.

Millet İttifakı’nın liderleri İstanbul’da tramvay hattının açılışında bir araya geldi. Açılışta konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a ihanet ettiklerini belirten sözünü hatırlatarak, İmamoğlu’nun ihanet hançerini çıkarmaya çalıştığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları söyle:

Değerli başkanlarımızı, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin değerli başkanı, milletvekillerim, dostlarım. Ekrem beyi dinledik. Karşılaşılan sorunları anlattı. Sayın genel başkanımız hem bazı taleplerde bulundu. Özellikle kadınlar için yaşanılabilir bir İstanbul için taleplerde bulundu. İstanbul’da yaşayan bütün erkeklerin kadınlara saygı duyması gerekiyor.

Yeri geldiğinde kadınlar için çok güzel sözler ediyoruz. Kadına şiddet yönelik neden. Kadınlarımızın neden öldürüyorlar. Belki toplum olarak eğitilmemiz gerekiyor. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden biri. 3 büyük İmparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul’dayız. Bu güzel merkezde hepimiz barış içerisinde kardeşçe yaşayabiliriz. Kimliklerimiz farklı olabilir ama vatanımız bir, beraber huzur içinde yaşayabiliriz.

Siz Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil Millet İttifakı’nın belediye başkanlarısınız. Onlar eğrisi ile doğrusu ile bir mirası devraldılar. Onlara şunu söyledim, asla şikâyet etmeyeceksiniz. Her türlü engeli çıkarıyorlar doğru ama belediye başkanlarımız her türlü azim ve kararlılığını göstermelidir. O azmi ve kararlılığı gösterenlerden biri de sayın belediye başkanımızdır.

Belediye başkanlarımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin borç alırken ödeyeceği faiz oranının daha altında faiz buluyorlar. Çünkü güvenilir ve şeffaf bir durum sergiliyorlar. Belediye başkanlarımız, belli aralıklarla vatandaşlarımızı bilgilendiriyorlar.

“İMAMOĞLU İSTANBUL’A SAPLANAN HANÇERİ ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR”

Ben merkezi hükümetten şunu beklerim, İstanbul’a ihanet edildiği söylendi. En yetkili kişi tarafından ‘Biz İstanbul’a ihanet ettik’ cümlesi kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul’un böğrüne saplanan ihanet hançerini çıkarmak istiyor. Lütfen belediye başkanlarımıza engel olmayın ve kentlere hizmet etsinler. İstanbul bir beton ormanı olmayı hak etmiyor.

İnsanlarımızın kuş görmeye hakları yok mu? Temiz bir hava görmeye hakları yok mu? İstanbul yaşanılabilir bir kent hale getirilecek, bu yapılacak. Dolayısıyla merkezi yönetim engel çıkardığı taktirde yine yapılacak. Hiçbir engel, ağacı ve doğayı sevmemize engel olamaz.

İşin özeti güzel bir gündeyiz. Sabah kalktığımız yağmur yağıyordu. İstanbul ve Türkiye’de yağmura çok ihtiyacımız var. Umarım yağmurlu hava, güneş ile beraber daha güzel oluyor. Toprağın bereketi için yağmura ihtiyaç var. Belediyeler liyakat sistemi dediğimiz olguya çok önem veriyorlar. İşin ehlini oraya getirerek, en güzel şekilde nasıl sonuçlandırırlar bunun çabası içine giriyorlar.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et