Meteoroloji’den Sağanak Yağış Uyarısı! İşte 5 Günlük Hava Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son dakika uyarılarla birçok şehri uyardı. İstanbul’un kuzey, Kırklareli’nin doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Türkiye’nin yarısı yağışlı, yarısı güneşli! İşte 5 günlük hava tahminleri..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre bugün sabah saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’de gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Sakarya, Karabük, Amasya, Tokat ve Erzincan çevreleri ile İstanbul ve Kocaeli’nin kuzey, Kırklareli’nin doğu kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olması bekleniyor. Marmara, İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

METEOROLOJİ 4 İL İÇİN UYARDI

Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

AFAD’DAN SEL UYARISI!

AFAD’dan yapılan açıklamada “Bugün sabah saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun.” ifadelerine yer verildi.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini
haritalı hava durumu tahmini
haritalı hava durumu tahmini
haritalı hava durumu tahmini
haritalı hava durumu tahmini

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et