Meteoroloji Uyardı! Soğuk Hava ve Kar Geliyor

Karın istanbul’u vuracağı tarih belli oldu. 315 derece karayelden gelecek. İlk önce Edirne perişan olacak

Türkiye’de soğuk hava yeniden kendini göstermeye başladı. Yeniden kar gelecek mi sorusu merak konusu oldu. Meteoroloji beklenen uyarıyı yaptı. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası etkisini artıracak. Salı günü kuzeybatıdan esen karayel ile soğuk hava etkisini artıracak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kzueybatı karayelden gelecek soğuk hava dalgası Edirne’yi fena vuracak. 315 derece gelecek rüzgar Edirne’de etkisini artıracak. Windy Map’te edinilen bilgilere göre, hava sıcaklıkları hafta ortasından itibaren hızla düşecek. Kar İstanbul’u Çarşamba günü vuracak. Meteoroloji İstanbul’u da vuracak kar yağışı için önlem uyarısında bulundu. Sıcaklıkların 10 derece birden düşmesi beklenirken kar Perşembe’den itibaren birçok ilde etkili olacak.  

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT
Pazartesi İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Balıkesir’in batısı ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli (50-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışların Kıyı Ege’de yarın öğleden sonra, Muğla’da akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği, Antalya’nın doğusunda Salı günü de devam edeceği bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

3 BÖLGE DE FIRTINA
Dün gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege’den başlayan Ege, Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Batı Karadeniz’de bugünden (Pazartesi) itibaren güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa, yüksek kesimlerde 90-120 km/sa) bekleniyor. Yarın akşam saatlerinde Kıyı Ege’den başlayarak zamanla diğer bölgelerde de fırtınanın etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU’DA ÇIĞ
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et