Menopoz Döneminde Kilo Almamak İçin Yapılması Gerekenler…!

Hangi yaşta olursa olsun kadınlar güzel görünmek ister. Menopoz döneminde, östrojen hormonunun azalması ile bilrilkte regl kesilmesi sonucu kemik erimesi hızlanır, metabolizma yavaşlar, kilo alma oranı hızlanır. Menopoz döneminde kilo alımını dert etmeyin. Yapılması gereken çok basit, fazla çaba harcamadan bu 4 adımda sağlıklı kalacaksınız…!

Karbonhidratı az tüket

Öncelikle market alışverişinizde karbonhidrat içeren ürünleri almamakla başlayın işe. Hem diyetinizde sizi caydıracak şeyleri evinize sokmamış olursunuz hem de almamakla kendiniz için bir adım atar ve inanarak diyetinize başlamış olursunuz. Karbonhidratın bulunduğu ekmek, makarna, patates, şekerli içecekler gibi bu gıdalar yağ birikimini arttıran kilo alımını kolaylaştıran gıdalar. Bunu hiç istemeyiz dimi?

Yemekler sebze ağırlıklı olsun

Bu dönemde alışkanlıklarınızdan kolay vazgeçemeyeceksiniz zor gelecek size ama sebze yemeklerinin lezzetiyle keşke önceden yapsaydım diyeceksiniz. Sebzeler antioksidan, vitamin ve minarel zengini zayıflamak bir yana sağlığınıza büyük katkıda bulunacaksınız. Örnet vermek gerekirse;
Domates
Havuç ( A,E ve D vitamini bakımından zengin!)
Salatalar, marul
Antioksidan kaynağı brokoli
Biber, her tarifin başrolünde yemeğinize tat katmak için hep kullanabilirsiniz.

Kalsiyum gerekli

En önemli şeylerden biri de kalsiyum alımı. Diyetinizin egzersiz ile desteklemenin yanında kemik ve kas sağlığınız için süt ve süt ürünleri alımını mutlaka eklemelisiniz!

Kırmızı et yerine balık

Kilo vermede ideal şeylerden biri de yağlı kırmız et yerine faydası yüksek balığı tercih etmeniz doğru olacaktır. Ayrıca balıkla yapacağınız tariflerin çeşitliliği sıkılmadan tüketmenizi sağlayacak.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et