Mehmet Şevki Sözen Aleyna Çakır’ın Ölümü Asla İntihar Değildir Dedi! “Diplomamdan Feragat Ederim”

Müge Anlı’nın programında tanıdığımız Adli Tıp Kurumu Adli Tıp grup başkanlığı yapmış olan Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen, “Aleyna’nın bir intihar sonucunda bir ası ile öldüğünü asla düşünmüyorum ve yeni bir tıbbi bulgu çıkmadığı sürece bu bulgularla şayet bunun aksi çıkarsa ben diplomamdan feragat ederim”dedi.

Mehmet Şevki Sözen
Mehmet Şevki Sözen, Aleyna Çakır Açıklaması, Asla ve Asla İntihar Olduğunu Sölyeyemem

Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen, Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Mehmet Şevki Sözen, bizim elimizde ki otopsi bulgularına göre ben Aleyna’nın bir intihar sonucunda bir ası ile öldüğünü asla düşünmüyorum ve yeni bir tıbbi bulgu çıkmadığı sürece bu bulgularla şayet bunun aksi çıkarsa ben diplomamdan feragat ediyim dedi.

“Tıbbi Olarak Eldeki Verilerle Bu İntihardır Demek Mümkün Değil”

Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen, tıbbi olarak eldeki bu verilerle bu intihardır demek mümkün değil dedi. Şevki Sözen, Aleyna Çakır’ın otopside ölüm sebebinin söylenemediğini belirterek, Aleyna Çakır’ın boyununda kırıklar olmadığını ve canlı olarak asıldıysa boyununda kanamaların olacağını söyledi.

Mehmet Şevki Sözen, Aleyna Çakır’ın Ölümü İle İlgili Şunları Söyledi;

Mehmet Şevki Sözen, elinde ki verilerle konuştuğunun altını çizerek, “Tıbbi olarak elde ki bu verilerle bu intihardır demek mümkün değil” dedi. Konuşmasına devam eden, Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen, “Biz boyun bölgesinde kırıklar bekleriz. O bölgede ciltte kanama alanları bekleriz canlı olarak asıldığını düşünüyorsak. Bunların hiç birini bulamıyoruz zaten otopsi raporu da sonucunda ölüm sebebini söyleyememiş. Önce bunun ölüm sebebi söylenecek, sonra ölümün cinayet mi? kaza mı? intihar mı? olduğunun ayrımları yapılacak, bu sistem böyle işler. Tabi ki adli tıp kurumunun sonucu bekliyoruz. Başka tıbbi bulgular, olay yeri inceleme tutanağı bunların hepsi ile beraber… Ama farklı bir bulgu gelmediği sürece, ben asla ve asla bunun bir intihar olduğunu söyleyemem” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et