MB Kararından Sonra Dövizde Sert Düşüş

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında döviz kurlarında sert düşüş

Merkez Bankası’nın faiz artırma kararı sonrasında döviz kurlarında sert gerileme yaşandı.

Dolar ve Euro
Dolar ve Euro

Merkez Bankası (MB), piyasaların merakla beklediği faiz kararını verdi. MB’nin faizleri yüzde 10,25’ten 15’e yükseltmesi ardından döviz kurlarında sert düşüş yaşandı.

Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde 7,72 TL seviyesinden işlem gören dolar hızlı bir düşüşle 7,58’e kadar geriledi.

Avro/TL ise 9,14 seviyesinden 8,99 seviyesine geriledi.

Ekonomistler, Merkez Bankası’nın PKK toplantısında faiz artırma kararı almasını bekliyordu. Beklentiler, faizlerin 475 baz puan artırılacağı yönündeydi. Karar, piyasaların beklentisini karşılar şekilde çıktı.

Altının gram fiyatı da dolar kurundaki düşüşe paralel gerileyerek, kararın hemen sonrasında 449,3 lirayı gördü. Gram altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 1,6 değer kaybıyla 456 lira seviyesinde bulunuyor.

Analistler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ekonomide yeni dönem” açıklamaları sonrası Türk lirası varlıklara artan ilginin, TCMB’nin beklentiler doğrultusundaki adımları ile devam ettiğini kaydetti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et