“Mayıs Sonu Haziran Başı Normal Hayat Döneriz”

Koronavirüs Ne Zaman Biter? Ne Zaman Normal Hayata Döneriz?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Ne Zaman Normale Döneriz Sorusunu Cevapladı! Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, “kurallara sıkı sıkıya bağlanırsak Mayıs sonu Haziran başı gibi dönebiliriz” dedi.

Prof. Dr. Ateş Kara, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi
Prof. Dr. Ateş Kara, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara NTV’de Açıkladı!

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara NTV’de katıldığı yayında salgına karşı önemli bilgiler verdi. Salgının en yüksek noktası olan pik noktasına yakında ulaşılabileceğini belirten Kara, Mayıs sonu Haziran başında hayatın normale dönebileceğini açıkladı.

Koronavirüs ile İlgili Merak Edilen Soruları Cevapladı!

Birkaç günkü ülke rakamlarımız olumlu bir tablo sunuyor. Bunu şimdiden cevaplamak için de aslında erken. Yarın gelecek rakamlara da bakmamız gerekiyor. Normal hayata dönüşümüz kurallara sıkı sıkıya bağlanırsak Mayıs sonu Haziran başı olabilir.

Klimalar Koronavirüs Riski Taşıyor Mu?

Eğer filtresi düzenli temizleniyorsa çok ciddi bir sorun yaratmıyor. Eğer düzenli temizlenmezse ve bakımı yapılmazsa enfeksiyon olarak klima sıkıntı yaratabilir. Ama gerçek yaşamda bu oldukça düşüktür.

Koronavirüs En Çok Nerelerden Bulaşıyor?

Virüsün insan vücuduna giriş yolu solunum sistemi olarak gerçekleşiyor. Şu ana kadar gıdalarla ilgili bir virüs bulaşma durumu görmedik. Elinizi, yüzünüzü mutlaka yıkayınız ve yüzünüze sürmeyiniz. Bu daha korunaklı bir durumdur. Kumaşların üzerinde ise virüs bir nebze uzun yaşar. Ama kumaş üzerinde kalan virüs bizi daha mı hasta yapar, bu konuda henüz bir bulgu yok.

Burun Akıntısı Olur Mu?

Koronavirüste ateş daha fazla görülür, boğazda daha kesin bir ağrı ve acı olur. koronavirüs bulgularında burun akıntısı çok fazla olmaz, bunu da biliyoruz.

Hastalanan Kişi Bağışıklık Kazanır Mı?

Hastalanan kişi bir miktar kazanıyor. Ama bunu bir miktar olarak biliyoruz. Ama koronavirüs enfeksiyonunda böyle bir özelliğe rastlamadık. Bir miktar bağışıklık kazandığını biliyoruz ve bu yüzden de plazma tedavisine başladık. Ancak bunun süresi ne kadar olacak bilmiyoruz.

Aşı Ne Zaman Çıkacak?

Koronavirüs aşısında Ocak ayı gibi belki Aralık gibi ilk uygulamayı bekliyoruz. Çok güzel sonuçlar elde ediyoruz fakat örnek vermek gerekirse de sıtma aşısı 32 senede bulundu. Kilolu grupta hastalığın daha ağır seyrettiğini öğrenmeye başladık. Ama sigara içenler de risk oldukça yüksek.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et