Manisa 5,1 ile Sallandı! Son Dakika

Son Dakika Manisa’da Deprem!

Manisa’da Saat 14.26’da merkez üssü Manisa Kırkağaç olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Geçen hafta 5,4’lük depremin yaşandığı Manisa yine sallandı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan verilere göre Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 5.1, AFAD verilerine göre ise 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çevre İllerden Hissedildi!

İstanbul, İzmir, Çanakkale ve çevre ilçelerden hissedilen deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşandı. Kırkağaç ilçesine yakın olan Akhisar’da yaşayan yurttaşlar bulundukları binaları terk etti. AFAD’ın 4.8, Kandilli Rasathanesi’nin ise 5.1 olarak açıkladığı ilk depremin ardından en büyüğü 3.8 olan toplam 16 artçı sarsıntı meydana geldi.

Manisa Valiliği Açıklama Yaptı

Manisa Valiliği’nden depreme ilişkin yapılan açıklamada “28.01.2020 tarihinde saat 14.26 da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir.” denildi. 

Hasar Gören Bir Bina Yıkıldı

Manisa Kırkağaç’a bağlı Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kat, NTV televizyonunda yaptığı açıklamada, 23 Ocak’ta Akhisar ilçesinde 5.4 büyüklüğündeki depremde hasar gören bir binanın yıkıldığını duyurdu.

24 Tane Ağır Hasarlı Bina Var

Önceki depremde hasar gören binaların durumu hakkında katıldığı canlı yayında açıklama yapan Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, “127 tane yıkılması gereken binamız var. Bunlardan 24 tanesi ağır hasarlı ve acilen yıkılması gereken binalarımız” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et