Malatya’da Şiddetli Deprem! Çevre İllerden de Hissedildi

Malatya’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Malatya’nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Malatya’nın yanı sıra Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da da hissedildi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı son-dakika.jpg

AFAD verilerine göre merkez üssü Pütürge ilçesi olan deprem saat 12.37 sıralarında kaydedildi. 7 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Diyarbakır, Batman, Elazığ, Siirt, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi çevre illerde de hissedildi.

Malatya Valisi Aydın Baruş, “Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok” dedi.

Vali Baruş: Can kaybımız yok

TRT Haber yayınında da son duruma ilişkin bilgileri paylaşan Vali Baruş, “Can kaybımız yok, araştırmalar devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Baruş şunları kaydetti:  “Hasar tespitine yönelik çalışmaları acil şekilde başlattık. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Kırsal kesimde konutlar eski taş ve kerpiç yapılar var. Daha önce de ağır hasarlı konutlara girilmemesi konusunda vatandaşlara yönelik gerekli tedbirleri almıştık. Vatandaşlarımız da sağ olsunlar buna uyuyorlar.”

Soylu: Hasara yönelik ihbar yok taramalar sürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olumsuz bir durum yaşanmadığını belirtti. Soylu, “Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 12.37’de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor” ifadelerini kullandı.

AFAD’dan yapılan açıklamada da şimdilik olumsuz bir ihbarın olmadığı belirtildi. Twitter’dan yapılan paylaşımda, “Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” denildi.

“Hasar gören binalar biraz daha ağırlaştı”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Bölgeden aldığımız ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmadığını öğrendik. İlçede geçmiş dönemdeki depremlerde hasar gören binaların biraz daha ağırlaştığı şeklinde bilgiler aldık” diye konuştu.

Bakan Kurum: Ekiplerimizin çalışmaları sürüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşlara geçmiş olsun mesajı iletti. Kurum, “İl Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürmektedir. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

Murat KURUM

@murat_kurum

Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İl Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürmektedir. Süreci yakından takip ediyoruz.

ÖS 1:46 · 4 Ağu 2020

371

63 kişi bu konu hakkında Tweetliyor

Elazığ’da da hissedildi

Depremin hissedildiği Elazığ’da da şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmadı. Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok” dedi. Yırık, özellikle Sivrice ilçesinin Malatya sınırına yakın kırsal bölgelerinde incelemenin sürdüğünü söyledi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et