Makyajda Hangi Ürünü Hangi Sırayla Kullanmalısın?

Tüm gün kusursuz görünmek için, makyaj malzemelerini hangi sırayla uygulaman gerektiğiniöğrenmek ister misin?

Gün içinde allığın gizemli bir şekilde yok oluyor, farların göz kapağında garip renklere bürünüyor, maskaran göz altlarına dökülüyor ve fondötenin bazı bölgelerde yama gibi mi duruyor? Hemen suçu ürünlere atma, makyajını yaparken yanlış sırayla uyguluyor olabilirsin! Şimdi öğreneceğin birkaç bilgiyle, makyajın gün boyu harika görünebilir. Hazırsan, makyaj yaparken hangi ürünü hangi sırayla uygulaman gerektiğini anlatmaya başlıyoruz!

Adım 1: Nemlendirici ve Makyaj Bazı

Makyajına başlamadan önce cildini mutlaka ama mutlaka nemlendirmen gerektiğini biliyorsun zaten, tekrarlamamıza gerek yok değil mi? Cilt tipine uygun ama ince yapılı olan ve ağırlık yapmayacak günlük bir nemlendiriciyi cildine uygulayarak başla. Cildin nemlendiriciyi iyice emdikten sonra sıra en önemli adımlardan birinde: Makyaj bazı uygulamak. İster yağlanmayı engelleyen bir baz olsun, ister gözenek gizleyici, makyaj bazı kusursuz bir ten makyajı için son derece önemli. Makyaj bazını da uyguladıktan sonra, bu sefer gözlere geçebilirsin. Far bazını göz kapaklarına uygula ve kurumasını bekle.

Adım 2: Göz Makyajı

Hepimizin en büyük alışkanlığı hemen ten makyajına başlamak ama bugüne kadar makyaj artistlerinden öğrendiğimiz en iyi bilgilerin başında, ten makyajından önce göz makyajını uygulamak geliyor. İster hafif olsun, ister bir sürü farla yoğun dumanlı bir göz makyajı, bu adımı ten makyajından öne almalısın. Böylece kullandığın farlar, fondöten ve kapatıcının üzerine dökülerek kötü bir görünüme yol açmayacak.

Adım 3: Ten Makyajı

Göz makyajını tamamladıktan sonra, maskara adımını atlayarak ten makyajına başlamalısın. Maskarayı sürdükten sonra göz altlarına kapatıcı uygulamak tam bir felakete yol açabilir. İlk olarak fondötenini cildine uygula ve ister makyaj fırçasıyla ister nemli makyaj süngeri ile dağıt. Kapatıcını da her zaman olduğu gibi göz altlarına ters üçgen şeklinde uygula ve güzelce dağıt. İstersen bir pudra ile T bölgeni ve göz altlarını da bu adımda sabitleyebilirsin.

Adım 4: Maskara

Ten makyajını bitirip tüm likit ürünler sabitlendikten sonra gönül rahatlığıyla maskaranı uygulayabilirsin. Eğer maskara uygularken herhangi bir hata yaparsan, bulaşan yerin kurumasını bekledikten sonra kulak temizleme çubuğu ve micellar sulardan yardım alabilirsin. Kirpiklere harika bir hacim veren ve gün içinde hiç dökülme yapmayan bir maskara önererek görevimizi tamamlayalım: L’Oréal Paris Paradise maskara!

Adım 5: Yüzünü Boyutlandır ve Renklendir

Göz ve ten makyajı aşamalarını tamamladıktan sonra sıra yüzünü boyutlandırma ve renklendirme adımına geçebilirsin. Eğer kontür uygulaması yapacaksan ilk olarak kontür ürününün elmacık kemiklerinin altına, çene ve alın çizgine uygulayabilirsin. Kontür yapmayacaksan da bronzer ile yüzüne biraz sıcaklık verebilirsin. Sonraki adım ise allık: Allığını gülümsediğinde çıkan elmacık kemiklerine uygulamalısın. Son olarak da yüzünün yüksek yerlerine aydınlatıcı uygulayarak ten makyajını noktalayabilirsin.

Adım 6: Kaşlarını Belirginleştir

Makyajının büyük kısmı bittiğinden şimdi kaş makyajına başlayabilirsin. Göz makyajının yoğunluğu, ten makyajının boyutu ve yoğunluğuna göre kaşlarını da belirginleştirmelisin. İster renkli bir maskara ile tara, istersen de kaş kalemi veya kaş pomadı ile daha da belirgin bir görünüm elde et, ama sakın abartma!

Editörün Önerisi: Hem çok doğal bir görünüm veren hem de kaşları çok iyi bir şekilde belirginleştiren yeni L’Oréal Paris Paradise kaş pomadını şiddetle öneriyoruz!

Adım 7: Sıra Dudaklarda

Eğer rujunun kalıcılığını arttırmak istiyorsan, dudak makyajına ilk olarak dudak kalemi ile başlamalısın. Hem daha keskin bir görünüm hem de daha kalıcı bir sonuç elde etmek için bu adımı atlama. Rujun ile uyumlu dudak kalemi ile dudaklarını çerçeveleyip hatta tüm dudağını boyayabilirsin. Sonrasında üzerine mat rujunu uygulayınca ne kadar kusursuz göründüğünü ve rujunun kalıcılığının ne kadar arttığını göreceksin.

Adım 8: Makyajını Sabitle!

Tüm makyajı bitti ve artık son adıma geldik! Makyaj sabitleme spreyleri ile makyajını yüzünde kitledikten sonra hazırsın. Spreyi sıkmadan önce rujunun iyice sabitlenip kuruduğundan emin olmalısın. Spreyi yüzüne 15 cm uzaktan uygula ve kurumasını bekle.

Artık makyajını hangi sırayla uygulayacağını öğrendin ve gün içinde garip görüntülerle çok daha az karşılaşacaksın. Makyaj ürünlerini doğru sırayla uyguladığında, makyajının da ne kadar değiştiğini fark edecek ve tüm bu adımları makyaj rutinine uyarlayacağına eminiz!(Makyaj.com)

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et