Makyaj Yapmak Hakkında 15 Enteresan Bilgi

1- Koltuk altı tüylerini almaya 1915’te başlamışız. Çünkü ilk defa o zaman Wilkenson jilet markası, koltuk altı tüyü olmayan bir manken kullanmış.

2- Kadınlar ömürlerinin yarısını makyajla geçiriyormuş. Gün içinde en çok makyaj yaptığımız zaman ise sabah dışarı çıkmadan önceymiş.

3- Viktorya döneminde sadece fahişeler makyaj yaptığı için o dönemin kadınları asla makyaj yapmazmış. Bu inanış Kraliçe Elizabeth’le birlikte tarih olmuş.

4- Kadınların sadece % 10’u kendini makyajla iyi hissettiğini söylemiş. Yani bakkala bile makyajla gidiyorum lafı bir efsane.

5- Bir söylentiye göre tarihte ilk güneşlenip bronz tene sahip olan kişi Coco Chanel’miş. O da aslında güneşten korunmaya çalışırken olmuş. Kadın ne yapsa moda oluyor.

6- Sürme ilk defa Mısır kraliçeleri tarafından kullanılmış. Amaç gözleri güneşten korumakmış.

7- Ruj ilk defa Mezopotamya’da daha sonra da Mısır’da kullanılmış. Hatta Kleopatra ruj olarak böcek ezmesi sürüyormuş.

8- Antik Roma’da makyajı hizmetçiler yaparmış. Hatta makyaj malzemelerini ağızlarında ıslatıp sürerlermiş. Tükürük Beauty.

9- Ojeyi MÖ 3000 yılında ilk Çinliler keşfetmiş. Oje malzemesi olarak balmumu, sakız ve yumurta akı kullanıyorlarmış.

10- Bir kadın hayatı boyunca ortalama 1 buçuk kilo ruj yutarmış. Bazı rujlar o kadar güzel kokuyor ki yutmamak imkansız.

11- Tarih boyunca makyajın odak noktası hep kaşlar olmuş. Rönesans Avrupasında kaşlar tamamen kazınırken, Antik Mısır’da kalın kaş modaymış.

12-İngiltere’deki bazı güzellik salonlarında saç bakımı olarak boğa spermi kullanılıyormuş. Angus adı verilen ürünün içinde bitki özleri ve boğa spermi varmış.

13- Japon icadı olan “Etiquette Up” hapları dışkının kokmamasını sağlıyormuş. Sloganı da şöyleymiş: İnsan, kokularından sorumludur.

14- 18. yüzyılda geyşalar yüzlerindeki makyajı temizlemek için kuş dışkısından yapılma bir krem kullanıyorlarmış. Laf aramızda bugün bu ürünler hala satılıyor. Hem de New York’ta ve 20 dolara.

15- “Finale Pinknipple” isimli krem meme uçlarının pembe ve diri kalmasını sağlıyormuş. Kim meme uçlarının koyu olmasını ister ki zaten!? (Pepapp)

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et