Makbule Sarı’nın Katilleri Böyle Görüntülenmiş!

Ordu’nun Korgan ilçesinde işlenen korkunç cinayet. 74 yaşındaki Makbule Sarı, evinde domuz bağı ile bağlanmış ve ağzındaki altın dişleri sökülmüş halde ölü olarak bulunmuştu. Makbule Sarı’nın katilleri Hayrettin Görgülü (27) ve yeğeni Serkan Uluz (23) yakalanırken, cinayet gününün sonrasında çeliken görüntüleri ortaya çıktı.

Makbule Sarı Cinayeti, Hayrettin Görgülü, Serkan Uluz
Makbule Sarı Cinayeti, Hayrettin Görgülü, Serkan Uluz

14 Kasım’da evde inceleme yapan savcının dikkatini ilk olarak çevredeki güvenlik kameraları çekti. Savcı, mahalledeki kamuya ait ve özel tüm kameraların incelenmesi, ayrıca ilçe giriş ve çıkışındaki plaka tanıma sistemiyle bölgeye giriş çıkış yapan araçların tespit edilmesi talimatını verdi. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube ile İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri, bölgede yaklaşık 150 kamerayı incelemeye aldı. Kamera kaydını saatlerce izleyen ekipler, Makbule Sarı’nın evinin yakınlarındaki bahçede daha önceden işçi olarak çalışmış şüpheliler Hayrettin Görgülü (27) ile Serkan Uluz’u (23) tespit etti.

Televizyonu Çöpe Atarken Görüntüleri Ortaya Çıktı!

Makbule Sarı cinayeti ile ilgili soruşturmayı genişleten ekipler, kamera kayıtlarından yola çıkarak zanlıların görüntülerinin yansıdığı farklı yerlerdeki güvenlik ve MOBESE kamerası görüntülerini de temin etti. Saatlerce süren görüntüleri incelenerek mercek altına alınan şüphelilerin, Makbule Sarı’nın evinden aldıkları değerlendirilen bir çuval fındık ve televizyona ilişkin görüntü kayıtları da elde edildi. Görüntülerin detaylarında, şüphelilerin cinayetten önce araç kiraladıkları ve plaka tanıma sistemi geçiş görüntülerinin bulunduğu belirlendi. Ayrıca fındık çuvalını taşırken, Sarı’nın evinden aldıkları televizyonu çuval içerisinde çöp konteynerine atarken görüntülerine ulaşıldı. Toplanan delillerin ardından dayı yeğen olan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Katil Dayı Yeğen, Hayrettin Görgülü, Serkan Uluz, Cinayet, Ordu, Makbule Sarı
Katil Dayı Yeğen, Hayrettin Görgülü, Serkan Uluz, Cinayet, Ordu, Makbule Sarı

Cinayeti İtiraf Ettiler! Tutuklanarak Adliyeye Sevk Edildiler

Ordu’da Fatsa Adliyesine sevk edilen ve suçlarını itiraf eden Hayrettin Görgülü ve yeğeni Serkan Uluz, çıkarıldıkları hakimlikçe ‘canavarca hisle ve planlayarak adam öldürmek, nitelikli kasten öldürme, nitelikli yağma, nitelikli kişi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlarından tutuklandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et