Makbule Sarı Cinayetini Mahkemede Soğuk Kanlılıkla Anlattılar!

Ordu’da vahşi şekilde domuz bağı ile bağlanarak öldürülen 74 yaşındaki Makbule Sarı cinayetinde ilk mahkeme bugün görüldü. Mahkemede soğuk kanlılıkla cinayeti anlatan katiller Serkan Uluz ve Hayrettin Görgülü cezaevi aracıyla götürülürken Makbule Sarı’nın oğlu Recep Ali Sarı dayanamayarak araca saldırdı.

Makbule Sarı'nın Katilleri, Makbule Sarı Cinayeti, Domuz Bağı Cinayeti, Ordu, Hayrettin Görgülü Serkan Uluz
Makbule Sarı’nın Katilleri, Makbule Sarı Cinayeti, Domuz Bağı Cinayeti, Ordu, Hayrettin Görgülü Serkan Uluz

74 yaşındaki Makbule Sarı 14 Kasım’da evinde domuz bağı ile bağlanmış şekilde ölü bulunmuştu. Araştırma yapan emniyet güçleri yaşlı kadını öldüren dayı 28 yaşındaki Hayrettin Görgülü ve yeğeni 23 yaşındaki yeğenini yakalamıştı. Yaşlı kadını 600 lira için öldüren iki cani daha sonra bu parayla masaj salonuna giderken yakalanmıştı. Ordu’da domuz bağı cinayeti olarak da bilinen Makbule Sarı cinayetinde katilleri Hayrettin Görgülü ve Serkan Uluz bugün hakim karşısına çıktı. Cinayeti soğuk kanlılıkla anlattılar. Müge Anlı’nın programına da konu olan cinayet ile ilgili ise katillerin birde “helallik” istedikleri ortaya çıktı.

Katiller Soğuk Kanlılıkla Cinayeti Anlattı!

Katil zanlıları Hayrettin Görgülü ve Serkan Uluz yoğun güvenlik önlemleri altında tutuklu bulundukları Ünye M Tipi Kapalı Cezaevi’nden Fatsa Adliyesi’ne getirilerek hakim karşısına çıkartıldı. Koronavirüs salgını kapsamında maske ve eldiven taktığı gözlemlenen zanlılar, olay günü yaşananları soğuk kanlılıkla anlattılar.

Katil Dayı Yeğen, Hayrettin Görgülü, Serkan Uluz, Cinayet, Ordu, Makbule Sarı
Katil Dayı Yeğen, Hayrettin Görgülü, Serkan Uluz, Cinayet, Ordu, Makbule Sarı

Önce Elektrik İstemişler Sonra Ceza Yazarız Demişler

Yaşlı kadının evine gittiklerini anlatan Serkan Uluz, “Dayım bana eve giderken ‘Burada tek yaşayan birisi var’ demişti. Ben kapının önündeki ayakkabıları görünce burada tek kimsenin yaşamadığını, kapının önünde ayakkabılar olduğunu söyledim. Dayım tek olduğunu yineledi. Dayımın elinde bir fındık odunu vardı. ‘Sen kapıyı çalacaksın ve ormancıyız diyeceksin, ben de odunla vurup bayıltacağım’ dedi. Karşı çıktım. ‘Yaşlı kadına odunla vurulur mu?’ diye tepki gösterdim. O da ‘O zaman sen elinle yumruk at’ dedi. Kapıyı çaldım. Yaşlı kadın pencereye çıktı. ‘Kimsiniz?’ dedi. ‘Ormancıyız’ dedim. ‘Ben akşam olunca kimseye kapıyı açmıyorum’ dedi. Bir süre konuştuk. Bizi duymadığını belirterek kapıyı açtı. Bu sırada elimin yumuşak tarafıyla ensesine vurdum. Yere düşmedi, ‘İmdat’ diye bağırdı. Ben şoka girdim, 30 saniye durdum. Dayım ağzını kapatarak içeri soktu. Daha sonra dayım ağzını, elini ve ayağını çorapla bağladı. Bağladıktan sonra dayım mutfağın yanındaki odaya gitti. Orada 600 TL para buldu. Her şey bunun için diyerek cebine koydu. Ben dondum kaldım. Kendisi bir şeyler aradı. Teyze ayaklarını çözmüştü, direniyordu. Bana ‘Salak mısın, görmüyor musun? diye bağırarak, kadının ayağıyla üstüne çıktı. Ayağıyla vuruyordu, kafasını fayansa vuruyordu. Teyzeyi ayaklarından tutuk yatak odasına götürdü. Cebinden siyah bant çıkartıp elini, ayağını, kafasını bantladı. Teyze titremeye başladı. Nefes alsın diye burnunu kapatan bantları aşağıya indirdim. Çırpınıyordu. Çarşafa sardı. Çıkarken odanın ışığını kapattı. Evden çıkarken fındık çuvalını gördü. Onu al dedi” diye konuştu.

Hayrettin Görgülü İse Cinayeti Böyle Anlattı!

Hayrettin Görgülü ise yeğeninin kendisini ailesiyle tehdit ettiğini ileri sürerek, “Yaşlı kadının evine gittik. Kapıyı çaldı. Teyze cama çıktı. Yeğenim ‘arabamız bozuldu, bize elektrik lazım teyze’ dedi. Teyze de ‘Elektrik veririm ama ben dışarı çıkmam’ dedi. Camdan bize elektriği verdi. Daha sonra yeğenim kapıda odunlar olduğunu teyzeye ceza yazdıracağını söyledi. Ardından teyze kapıyı açtı. O sırada ensesinden vurdu, ağzından tutarak içeri götürdü. İçeride tekme tokat vurmaya başladı. Ben de ‘Dur ne yapıyorsun’ dedim. Teyzeye zarar vermezsin diye çorap, bant, çarşaf gibi ne bulursam eline verdim. Hemen gidelim diye göz ucuyla evi aradım. 500 TL civarında para buldum. Götürdüm hemen aldı. O da bir şey bulamadık zaten dedi sinirlendi. Fındığı, televizyonu alıp çıktık. Ben daha önceden teyzeyi hiç görmedim. Evden çıkarken ‘hakkını helal et teyze’ dedim. Pişmanım. Keşke böyle bir olaya karışmasaydım. Ben yapmadım, yapmak istemedim” şeklinde konuştu.

Duruşma 5 Mart 2021’e Ertelendi!

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına, sanık Hayrettin Görgülü’nün akıl sağlının yerinde olup olmadığına yönelik Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine ve mütalaaya karşı süre vererek, duruşmayı 5 Mart’a erteledi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et