Mahmut Can Kalkan’ın Kardeşi O Geceyi Anlattı

1,2,3 Fondip Diyerek İçirdi

21 Yaşında ki İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü Öğrencisi Mahmut Can Kalkan, İzmir’in Bayraklı İlçesinde 14 Mayıs 2019’da saat 22:30 civarında hazırladığı siyanürlü içeceği önce annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan’a “değişik bir şerbet yaptım bir tadın” diyerek içirmişti. Korkunç olayı gerçekleştiren Mahmut Can Kalkan’ın kardeşi Emir Can Kalkan anne Fatma Kalkan’ın ve Baba Mehmet Kalkan’ın can verdiği o geceyi anlattı.

Mahmut Can Kalkan – Fatma Kalkan ve Mehmet Kalkan – Siyanürle Zehirlenen Kalkan Ailesi İzmir Bayraklı

Mahmut Can Kalkan’ın Kardeşi Emir Can Kalkan O Geceyi Anlattı

Emir Can Kalkan’ın yaşanan olayla ilgili ifadesinde ‘Ağabeyim masa saatini eline aldı bize, ‘1, 2, 3 fondip’ deyince bardaktakileri hızlı bir şekilde içeceksiniz’ dediğini anlattı. Emir Can Kalkan ifadesinde ayrıca o gece yaşananlar ile ilgili detayları da anlattı.

Emircan Kalkan – Anne Fatma Kalkan ve Baba Mehmet Kalkan’ın Cenazesinde…

İşte O İfade…

“Bir süre sonra salona geldim. Ağabeyim masa saatini eline aldı bize, ‘1,2,3 fondip’ deyince bardaktakileri hızlı bir şekilde içeceksiniz.’ dedi. Bardaklar tepside duruyordu. Annem ağabeyime, ‘Sen neden içmiyorsun?’ diye sorunca ‘Ben zaman tutucuyum.’ diye cevap verdi. Ağabeyim ‘1,2,3’ diye saydı annem ve babam bardaktakileri hızlı bir şekilde içti. Ben içmedim, tükürdüm. O da bana zorla içirmeye çalıştı. Bardaktaki sıvı üzerime döküldü, bir kısmı sol gözüme geldi. Annem, ağabeyimin bana karşı bu davranışına hayretle bakıyordu.” “Babasının şaka ile karışık, “Bize ne içirdin” diye sorduğunu vurgulayan Emir Can Kalkan, ağabeyinin de “Potasyum hidroksit veya oksit içirdim” cevabını aldı. Bu konuşmaların ardından sıvının zehirli olduğunu anladığını vurgulayan Emir Can Kalkan, “Ağabeyim de zehir olduğunu söyledi ve ‘Son 10 dakikanız’ dedi. Ardından babam hemen ambulansı aradı ve bize yoğurt yememizi söyledi. Komşumuzun kapısını çaldım ve hemen eve dönerek elimi yüzümü yıkadım. Banyodan çıktığımda annem ve babam yerde baygın yatıyordu. O sırada ağabeyim, küçük kardeşimi alarak yangın merdivenine gitti. Masadaki bardağın içindeki karışımı bir şişeye dökerek numune olarak görevlilere verdim.” şeklinde ifade verdi.Emir Can Kalkan, ağabeyinden şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

Emir Can Kalkan
Anne Fatma Kalkan ve Baba Mehmet Kalkan

Olayı Gerçekleştiren ve Şizofreni Hastası Olduğu Öğrenilen Mahmut Can Kalkan ise Şu İfadeyi Verdi…

Kimya Öğrencisi Mahmut Can Kalkan, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde verdiği ifadesinde, anne ve babasını nasıl öldürdüğü ve siyanürü nasıl temin ettiğine ilişkin itiraflar yer aldı.Yaklaşık 2 yıl önce duygusal birliktelik yaşadığı kız arkadaşından ayrıldığını anlatan 21 yaşındaki Kalkan, şunları kaydetti:

Mahmut Can Kalkan - İzmir - Kimya Bölümü Öğrencisi - Siyanür Zehirleme
Mahmut Can Kalkan – İzmir – Kimya Bölümü Öğrencisi – Siyanür İle Ailesini Zehirledi

“Bir süre internet üzerinden ticaret yaptım. Kız arkadaşımdan ayrıldıktan bir hafta sonra üniversitenin laboratuvarında sadece benim görebildiğim bir şahısla tanıştım. Bu şahıs sanki beynimin içine girdi. Kırmızı gözlü, siyah pelerinli ve mekanik sesli bir şahıstı. İsmini sorduğumda bana ‘isim yok’ diyordu. Bu şahıs sadece laboratuvarda ve uyuduğumda geliyordu. Bana sürekli ‘gel beraber deney yapalım, beni baban gönderdi’ diyordu. ‘Seninle uyku deneyi yapacağız’ diyordu. Daha sonraki süreçte bu gizemli kişi benden siyanür bulmamı istedi. Siyanür bulmak için sıkça uğradığım Karşıyaka’daki bir kahvehanede daha önce uyuşturucu temin ettiğim kişiden 1 kilogram siyanürü 220 lira karşılığında satın aldım.”

Mahmut Can Kalkan

Mahmut Can Kalkan Şizofreni Hastasıydı.

Emircan Kalkan

“Şizofreni” tanısı konan zanlı Mahmut Can Kalkan, “kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamalarıyla tutuklandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et