Mafya’nın Korkulu Rüyası, Efsane Bakan Gün Sazak’ı Rahmetle Anıyoruz! Akşener’den Gün Sazak Mesajı

Meral Akşener’den Gün Sazak mesajı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhuriyet tarihinin en başarılı bakanlarından, abideleşen Türk milliyetçilerinden efsane bakan Gün Sazak’ın alçak bir suikastla şehit edilişinin yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, efsane Türk milliyetçilerinden, eski bakan Gün Sazak‘ın alçak bir suikastla şehit edilişinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda; “Bakanlığı döneminde milletimiz için çok başarılı çalışmalara imza atmış; Alçak bir saldırıda şehit verdiğimiz kararlı, cesaretli, dürüst devlet insanı #GünSazak’ı vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

GÜN SAZAK KİMDİR?

Süleyman Demirel’in başbakanlığında 1977 seçimlerinden sonra kurulan 2. Milliyetçi Cephe Hükümetinin MHP’li Gümrük ve Tekel Bakanı olan Gün Sazak, 27 Mayıs 1980 tarihinde evinin önünde Dev-Sol militanlarının açtığı çapraz ateş sonucunda şehit oldu.

Sazak, bakan olduğu 1977 senesine kadar gümrüklerde yıllardır önlenemeyen yolsuzluk ve kaçakçılığı vermiş olduğu kararlı mücadeleyle 6 ay gibi kısa bir sürede ortadan kaldırmıştı. Gün Sazak’ın şehit edildiği tarih, “Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü” ilan edilmişti. 

Sazak şehit edilmesi, günlerce gazete manşetlerinden düşmeyen bir haber olmuştu. Abdi İpekçi ve Uğur Mumcu gibi sola yakın kalemler onun bakanlığını, çalışmalarını ve şahsiyetini övmüştü. 

Efsane bakan Gün Sazak anılıyor. Mafya ile mücadelenin simge ismiydi

Türk milliyetçilerinin abideleşen şahsiyetlerinden, Cumhuriyet tarihinin en başarılı bakanlarından biri ve yolsuzlukla mücadelenin simgeleşmiş ismi 2. Milliyetçi Cephe Hükümetinin MHP’li Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak şehit edilişinin üzerinden 41 yıl geçti…

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et