Leyla Aydemir Cinayetinde Yeni Gelişme! Amca Tahliye Edildi!

Katil Zanlısı Amca Serbest Bırakıldı!

Ağrı kent merkezinde yaşayan Şükran-Nihat Aydemir çiftinin 7 çocuğundan 6’ncısı olan Leyla Aydemir , Ramazan Bayramı’nın ilk günü, merkeze 15 kilometre uzaklıktaki dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde kaybolmuştu, günlerce aranan ve tüm Türkiye’nin bulunması için seferber olduğu Leyla’nın cansız bedeni, 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkinde su içerisinde yüzüstü bulunmuştu. Leyla Aydemir’in babası Nihat Aydemir’in amcasının oğlu Mehmet Ali Aydemir, “mevcut delil, durumu, tutuklulukta geçen süre, dosyasın gelmiş olduğu aşama” dikkate alınarak 17 ay sonra tahliye edildi. Dosyada tek tutuklu sanık amca Yusuf Aydemir kaldı.

leyla aydemir cinayeti
leyla aydemir cinayeti

Üzerinde sadece ‘nazar boncuklu’ kolyesi kalan minik Leyla Aydemir ‘in kıyafetleri de yine daha önce defalarca aranan, cansız bedeninin bulunduğu yerde, bir hafta sonra tarla biçmeye giden köylüler tarafından bulunduktan sonra Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside, Leyla’nın açlıktan öldüğü belirlenmişti. Leyla Aydemir ‘in öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan baba Nihat Aydemir’in amcasının oğlu Mehmet Aydemir, 18 Temmuz’da “kasten öldürme” suçundan tutuklanmıştı.

7 Kişiye Dava Açılmıştı!

Leyla Aydemir cinayetinden bir yıl sonra hazırlanan iddianame, Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, tutuklu Mehmet Ali Aydemir ile Leyla’nın amcaları Musa Aydemir (28), Yusuf Aydemir (42) ile Besim Dursun (47) ve eşi Hatun Dursun (55), Ayşe Artam (37) ve eşi Yıldırım Artam (40) hakkında; ‘çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 14’er yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

İddianamede Korkunç Detaylar…

Yusuf Aydemir, Besim Dursun ve eşi Hatun Dursun’un Leyla’yı alıkoydukları, daha sonra Mehmet Ali Aydemir’i de olaya dahil ettikleri aktarılan iddianamede, şüpheli Mehmet Ali Aydemir’in maktül Leyla’yı, Yusuf Aydemir, Besim Dursun ve Hatun Dursun tarafından ilk olarak alıkonulduğu yerden alınarak, kız kardeşi olan şüpheli Ayşe Artam’ın yanına götürdüğü, Ayşe Artam ve Yıldırım Artam’ın da Leyla Aydemir’i Hamur ilçesinde bulunan ikametlerinde bir süre alıkoyup sakladıkları, Leyla’nın kaçırıldığı andan itibaren şüpheliler Musa Aydemir ve Mehmet Ali Aydemir’in maktulün bulunması için çalışan görevlileri yanılttıkları ve yanlış yönlendirdikleri, şüphelilerin Leyla Aydemir’i cesedin bulunduğu 2 Temmuz tarihinden önceki 3 gün ile kaybolduğu tarih 15 Haziran tarihi arasında öldürdükleri ve cesedini bir süre soğuk bir ortamda tuttukları ve maktul Leyla Aydemir’in ailesinde ve yakın çevresinde Leyla’nın öldürülmediği izlenimi yaratmak ve delilleri karartmak için kaçırdıkları gün üzerinde bulunan maktule ait kıyafetleri üzerinden çıkarıp kıyafetlerini ve cesedini Bezirhane köyüne yaklaşık 2,5 km mesafede bulunan dere yatağına ve civarına attıkları, Besim Dursun ve Hatun Dursun’un maktule ait cesedin bulunduğu gün ve bir gün öncesinde ısrarla anne Şükran Aydemir’in köyden çıkarmaya çalıştıkları ve cesedin bulunduğu gün anneyi Doğubayazıt’a götürdükleri belirtildi.

Babası Kimseyi Yakamam Diyerek Şikayetçi Olmamıştı

leyla aydemir son gelişme
leyla aydemir son gelişme

Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 Eylül 2019’da görülen ilk celsede baba Nihat Aydemir sanıklardan şikâyetçi olmazken, anne Şükran Aydemir, “Önce Allah’a, sonra devlete sonra da mahkemeye inancım var. Kızımı kim o şekilde öldürdüyse aç susuz bıraktılar. Kızımı kim o şekilde öldürdü, zulümdür. Çıplak, niye soydunuz? Benim 6 çocuğum daha var. Kim yaptıysa şikâyetçiyim. İmanımı yakamam. Kimseyi yakamam gözümle görmedim. Susma hakkımı kullanıyorum” dedi.

Tek Tutuklu Sanık Yusuf Aydemir Kaldı!

leyla aydemir cinayeti
leyla aydemir cinayeti

23 Ekim ve 20 Kasım’da görülen davalarda tutukluluk değerlendirmesinde sanıkların tutukluluk hallerinin devamını uygun buldu. Dün yapılan tutukluluk değerlendirmesinde ise mahkeme heyeti, Mehmet Ali Aydemir’in “mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre, dosyasın gelmiş olduğu aşamayı” gerekçe göstererek tahliyesine karar verdi. Tutuklandığı günden beri Elazığ’daki yüksek güvenlikli ceza evinde tek kişilik hücrede kalan Mehmet Ali Aydemir, mahkeme kararıyla serbest bırakıldı. Mehmet Ali Aydemir tahliye sonrası bugün sabah köyüne döndü. Dosyanın tek tutuklu sanığı ise Yusuf Aydemir kaldı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et