Levent Göktaş Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Albay Levent Göktaş

Adına Twitter üzerinden bir hesap açılan ve firari olan Albay Levent Göktaş Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? sizler için biyografisini hazırladık. İşte Levent Göktaş’ın hayatı ve biyografisi…

Levent Göktaş Kimdir, Levent Göktaş, Albay Levent Göktaş Hayatı
Levent Göktaş Kimdir, Levent Göktaş, Albay Levent Göktaş Hayatı

Levent Göktaş Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Albay Levent Göktaş Hayatı ve Biyografisi

Levent Göktaş, tam adıyla Mustafa Levent Göktaş asker ve avukattır. Son günlerde adına açılan Twitter hesaından yapılan paylaşımlarla gündeme gelmiştir. PKK ile mücadelede ön saflarda yer alan Levent Göktaş, 8 Haziran 1959 yılında Tokat’a bağlı Niksar ilçesinde doğmuştur. Çerkes asıllıdır. Emekli Albay Levent Göktaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinde önemli görevlerde yer almıştır. Levent Göktaş, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılması ve Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinde görev almıştır. Genelkurmay Başkanlığına bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki Muharebe Arama Kurtarma Birliği’nde alay komutanlığı görevinde bulunmuştur.

Levent Göktaş Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında
Levent Göktaş Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında

Levent Göktaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinde 3 kez üstün cesaret ve feragat madalyası almıştır. Bu yönüyle bu madalyalara sahip olan tek askerdir. Sonrasında 2004 senesinde emekli olmuş ardından serbest avukatlık yapmaya başlamıştır. Fakat 7 Ocak 2009 tarihinde Ergenekon davasında gözaltına alınmıştır. Daha sonra Terör örgütü üyesi olmakla suçlanmış ve bu nedenle tutuklanmıştır. Bu davada 20 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Levent Göktaş, 10 Mart 2014 yılına kadar hapiste kaldıktan sonra tahliye edilmiştir. Levent Göktaş, hakkındaki tahliye kararı 21 Nisan 2016’da kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştur.

Levent Göktaş
Levent Göktaş

9 Haziran 2022’de Necip Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasında aralarında Levent Göktaş’ın da bulunduğu 9 emekli asker hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Fakat Levent Göktaş adresinde bulunamamıştır. Ek olarak Levent Göktaş, 4 dil bilmektedir. Bunlar Rusça, İngilizce, Arapça ve Kürtçe’dir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et