Lazer Epilasyon Zararlı Mı ?

Lazer Epilasyon Zararlı Mı ? Lazer Epilasyonun Zararları Neler ?

Lazer Epilasyon tüy ve kıllardan kurtulmanın oldukça popüler ve kesin bir yolu fakat son zamanlarda Lazer Epilasyon ile ilgili makaleler ortaya koymaktadır ki insan vücudunda kanserli hücre oluşumunu tetiklemektir. Peki Lazer Epilasyonun Zararları ile ilgili Uzmanlar Ne Diyor ? Lazer Epilasyon’un zararları nelerdir ?

Lazer Epilasyon – Lazer Epilasyon Zararlı Mı ?

Tüy ve Kıllardan Kurtulayım Derken Sağlığınızdan Olabilirsiniz!

Konu ile ilgili Plastik Cerrah Op. Dr. Serdar Beten, Dermatoloji Uzm. Dr. Zerrin Baysal, Eda Kumbasar ve Cilt Hastalıkları Uzmanı Meriç Aksoy açıklamalar yaptı.Alanında uzman doktorlar, lazer epilasyonun gerçekten zararlı olup olmadığını değerlendirdiler.

Lazer Epilasyon Zararlı Mı ? İşte Uzman Doktorların Görüşleri…

Dr. Serdar Beten, “Bu yöntemlerin eleştirilmesi normaldir. Estetik açıdan çok başarılı sonuçlar alabiliyorlar belki ama tıbbi açıdan çok kabul edilebilir değil. Güzelleşmek uğruna hata yapıyoruz her şeyden önce. Lazer epilasyon da zararsız değil. Vücuda dışarıdan ekstra yüklenen her ne olursa olsun- yani teknolojik özelliği olsun, güvenirliği olsun, her şeyi olsun- zararı vardır. Tedavi amaçlı kullanılmıyorsa- bir zamanlar biliyorsunuz lazerle yüz geriliyordu, bir iki kere bunu denediler ve daha sonra bunun çok kabul edilebilir olmadığını anladılar, insanın cilt yapısını bozduğunu gördüler ve bundan vazgeçtiler-  bu tür aletlerin mutlaka zararı var. Ama biz teknolojiyi ameliyatlarımızda kullanıyoruz, bunu güzellik amaçlı kullanmak belirli sakıncalar yaratacaktır.”

Plastik Cerrah Op. Dr. Serdar Beten
Lazer Epilasyon Zararlı Mı - Lazer Epilasyon.
Lazer Epilasyon Zararlı Mı – Lazer Epilasyon

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan lazer epilasyon ile ilgili bilinen bir tehlike yok ama burada da cihaz seçimi ile hekimin bu konuda bilgili olması çok önemli. Cihaz doğru kişiler tarafından kullanılmazsa ve doğru aletler kullanılmazsa hastalarda deride yanıklar olabilir, ciltte bunlara bağlı lekeler oluşabilir. Her şey doğru yapılırsa bir tehlike söz konusu olmaz. Bu gibi güzelleşme icatları için dermatoloji uzmanlarına başvurursak, doğru bilgiyi verecektir. Çünkü bu gibi konularda önemli olan, emin ellerde, doğru uzmanlarla, dermatologlarla, plastik cerrahlarla görüşüp sonradan işlemleri yaptırmaya karar vermek gerekmektedir.

Dermatoloji Uzm. Dr. Eda Kumbasar
Lazer Epilasyon Zararlı Mı ? Lazer Epilasyon’un Tehlikeleri Nelerdir ?

Lazer epilasyon yaklaşık 20 küsur yıldır dünyanın her yerinde uygulanan bir tedavi yöntemi. Özellikle kişiye uygun lazer sistemiyle, hekim kontrolü altında sorun teşkil etmiyor. Son zamanlarda lazerli güzelleşme yöntemlerinin kanser yapıyor, lenf bezlerini şişiriyor söylentilerinin tıbbi bir çalışma sonrası çıkmış söylentiler olması söz konusu değil. Bunlar halk arasında nasıl bir şekilde yayılmışsa “Kanser yapar” demek de yanlış, “Kanser yapmaz” demek de yanlış. Bu yöntemler Türkiye’de yaklaşık 15 senedir uygulanıyor, herhangi bir şekilde lenfoma olmuş kişilerde epilasyon etkili diye bir tespit yok. Bu “Mangal eti yemeyin, mide kanseri yapar” demek gibi bir şey.

Dermatoloji Uzm. Dr. Zerrin Baysal

Lazer epilasyonla da ilgili lazer ışınlarına eleştiriler geliyor, bu ışınların hiçbir zararı yok denemez ama zararlı olduğu da ispatlanmadı, direk bu ışınlardan hasta olan bir vaka görmedik henüz. Lazer epilasyonda ışınlar nereye programlanmışsa oraya etki eder, dozunu iyi ayarladıkça bu ve bunun gibi modern yöntemlerin solaryumun, epilasyonun, botoksun, mezoterapinin hiçbir zararı yoktur. İnsanlar bu sayede daha genç, daha güzel gözüküyor, eleştirmek yersiz.(HT)

Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Aksoy

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et