KYK Borçları Toplamı Yalnız 2,1 Milyar TL! Yani Çerez Parası!

KYK Borçları Neden Silinmiyor?

Kredi Yurtlar Kurumunun geri ödemeli olarak verdiği ve üniversite de bir çok öğrencinin maddi sıkıntılar nedeniyle kullandığı öğrenim kredileri işsiz gençlerin belini kırıyor. İşe bile giremeden milyarlarca borcun altına giren gençler ne yapacaklarını şaşırırken, Türkiye’de KYK Borcunu geri ödemeyenlerin borçlarının toplamı sadece 2 Milyar TL yani çerez parası… Çünkü Türkiye her yıl makam araçlarına 2 Milyar TL, Şehir Hastanelerine 14 Milyar TL öderken ayrıca büyük holdinglerin yaklaşık 3 Trilyon vergi borcunu affetti.

KYK Borçları Neden Silinmiyor?
KYK Borçları Neden Silinmiyor?

KYK Kredilerini Gençler Ödeyemiyor!

Öğrenim kredisinden faydalanan beş milyon civarındaki öğrenciden 400 bine yakını maalesef bu kredileri ödeyemiyor. Borçların silinmesine yönelik talepler geri çevrilirken, en son olarak öğrencilere verilen kredilerin durdurulması kararı alındı. Türkiye gazetesinde yer alan iddiaya göre, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren geri ödemeli kredi uygulamasına son verilecek. Öte yandan öğrenim kredilerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin çıkarılacak düzenlemeyle borcunu ödeyemediği için hakkında kanuni işlem başlatılan 280 bin civarındaki öğrenciler için icra takipleri kaldırılacak, borca uygulanan gecikme cezası ve faizleri silinerek devlet ana parasını kurtarmaya çalışacak! Fakat borçların toplamına bakıldığında 3 trilyon vergi borcunu affeden Türkiye’nin neden bu borçları silmediği ise bilinmiyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et