Kurban Bayramında Kısıtlama Yok Ama Denetimler Sıklaştırılacak

Kurban Bayramı’nda kısıtlama olmayacak ancak bayram ziyaretleri denetlenebilir

Kurban Bayramı'nda kısıtlama olmayacak ancak bayram ziyaretleri denetlenebilir

Hükümet yetkilileri Kurban Bayramı’ndan sokağa çıkma kıstılamasının olmayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise “Eski bayramlarda olduğu gibi bayramlaşmalar yaşanmayacak” diyerek ziyarete getirilebilecek denetimlere dikkat çekti.

Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi’ye açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Bilim Kurulu’nun değerlendirmeleri alındıktan sonra uygulanacak tedbirlerin belirleneceğini ifade etti.

Peki, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ya da şehirlerarası seyahatlerin kısıtlanması düşünülüyor mu? Oktay, kesinlikle düşünülmediğini söyledi. 

İşte Selvi’nin yazısından ilgili kısım:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kurban Bayramı’na yönelik önlemlerin bir sonraki kabine toplantısında görüşüleceğini söyledi. Bilim Kurulu’nun değerlendirmeleri alındıktan sonra uygulanacak tedbirlerin belirleneceğini ifade etti. Peki, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ya da şehirlerarası seyahatlerin kısıtlanması düşünülüyor mu? Kesinlikle düşünülmediğini söyledi. Ama kurban kesimiyle ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağını ifade etti.

 Coron avirüs öncesinde olduğu gibi kalabalık yerlerde, hijyen kuralına uyulmayan kurban kesimine izin verilmeyeceğini söyledi. “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacak. Eski bayramlarda olduğu gibi yoğun bayramlaşmalar yaşanmayacak. Ama kurban kesilecek. Kurban kesimiyle ilgili tedbirler alınacak. Hijyene dikkat edilmesi ve kalabalıkların oluşmaması için kurban kesimine bir sistem getirilecek” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et