Krep Nasıl Yapılır ?

Tatlı ile de yakışıyor, tuzlu hali pek çok seviliyor, kalabalık aile kahvaltıları onsuz olmuyor, çikolata ezmesi onu çok seviyor, reçel ona bayılıyor, peynir çeşitleri onunla sarıp sarmaladığında eriyip kendinden geçiyor. Dumanı üzerinde tüten incecik krepler ve krep tarifinden bahsediyoruz elbette. Büyüklerimizden akıtma olarak öğrendiğimiz şimdilerde krep diye duymaya alışık olduğumuz tül inceliğinde bu hamur işini kahvaltılarımızdan, çay saatlerinden mahrum etmeyelim.

Kırılsın yumurtalar, elensin un. Dökülsün incecik krepler bir bir.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

Malzemeler

  • 2 adet

    yumurta
  • 1 su bardağı

    süt
  • 1/2 su bardağı

    su
  • 1 yemek kaşığı

    zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı

    un

    (tepeleme)

  • 1/2 çay kaşığı

    tuz

Krepleri pişirmek için:

  • 1 yemek kaşığı

    ayçiçek yağı

Püf Noktası

Krep hamurunu hazırladıktan sonra pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin.Krep hamurunu, en az 5 dakika kadar beklettikten sonra kullanın.

Pişirme Önerisi

Yanmaz-yapışmaz tabanlı teflon tavayı bir kağıt havlu yardımıyla aralarda yağlamayı unutmayın. Böylelikle tavada biriken fazla yağı da almış olursunuz.Tatlı ya da reçelle servis edilen tatlı krepler hazırlamak için; krep hamuruna arzuya göre bir parça vanilya özütü ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.

  2. Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ekledikten sonra tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

  3. Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin. Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı, ayçiçek yağı ile yağladıktan sonra kağıt havlu yardımıyla yağın fazlasını alın.

  4. Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.

  5. Üzerleri benek benek olacak olan incecik krepleri, ters yüz edip her iki tarafını 1’er dakika kadar pişirin.

  6. Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın. Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın, soğumamaları için üzerlerini bir kapakla örtün.

  7. Arzu ettiğiniz kahvaltılık ve peynir çeşitleri eşliğinde sevdiklerinizle sıcağı sıcağına paylaşın.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et