Koronavirüs’ün Salgınında Gizli Kahramanlar!

Koronavirüs ile tanıştığımız günlerden bu yana herkes gıda ve temizlik ürünlerine yöneldi. Bu yönelim market çalışanlarının uzun mesai saatleri içerisinde büyük bir yoğunlukla risk altında çalışmalarına neden oldu. İnsanlar #evdekal çağrılarında bulunurken market çalışanlarının ise böyle bir şansı yok. Aynı şekilde temizlik personelleri, medya çalışanları, ulaşım, nakliye, teknik servisler ve üretim alanında çalışan diğer emekçiler de büyük bir çaba ve hayatlarını riske atarak çalışıyorlar.

Market çalışanları ve onlar gibi çalışanlar uzun mesai saatleri ve risk altında çalışırken, ne yazık ki kimse onları fark etmiyor. Koronavirüs’te çalışan ve çalışmak zorunda olan herkes bu süreç içerisinde desteklenmelidir. Ekşi Sözlük’te durumu fark eden yazarlar bir farkındalık yaratmaya çalışmışlar fakat başarılı olamamışlardır. Bir sözlük çalışanının yazdığı şu sözler ise durumu özetliyor;

Vadidekizambak adlı kullanıcının yorumu ise şöyle;

ülkemiz popülizmi çok seviyor. öncelikle belirteyim birinci derece akrabalarım sağlıkçı ve ailenin geneli sağlıkçı ağırlıklı. yani hariçten gazel okumuyorum. sağlık çalışanları elbetteki özveri gösteriyor ve oldukça önemli iş yapıyorlar. ancak kabul etmek gerekir onlar bu mesleği bu günler için seçtiler. bunun karşılığını da maddi manevi her yerde alıyorlar. toplum nazarında mesleklerinden ötürü gördükleri saygı hatta çoğu zaman ego şişmesi yapıyor ki kendilerini toplum üstü görüyorlar.

ancak şu ortamda eve elektrik gelmesini sağlayan işçilerden tutun da market çalışanlarına bir çok kişi sokaklarda, görevinin başında. ben de işim gereği her gün sahadayım ve bir yandan amiyane tabirle “yangın söndürmeye” çalışıyorum bir yandan hizmet kesilmemesi için uğraşıyorum. gecem gündüzüm kalmadı. ama bunun için kimseden teşekkür beklemiyorum zira işim bu. ben de bu işi bunun için seçtim.

demem o ki yine popülist bir hareketle bir şey yapmaya çalışırken insanların temel ihtiyaçlarını gideren ancak o kadar “saygın” olmayan meslek/iş grupları atlanıyor. çok saçma.

daha da saçma olan sağlık çalışanlarının daha bunla yetinmeyip topluma sitem etmesi. abi, abla daha ne yapsın millet balkona çıktı alkışladı seni. zaten ücretin iyi. hatta özelde çalışanlar dünya para kazanıyor. her yerde adından önce doktor olduğunu söylüyorsun millet hemen hocam demeye başlıyor. istediğinle muhatap olup istediğinle olmuyorsun. instagram adresin bile dr. ile başlıyor. daha ne yapsın insanlar. peki şu günlerde üç kuruş maaşa işlerinin başında olanlar ne yapsın? eczane kalfaları, market çalışanları, taşeron temizlik işçileri ne yapsın? niye bu insanlara hak ettiği değer gösterilmiyor bunu düşünelim önce.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et