Koronavirüste İkinci Dalga Tehlikesi

İkinci Dalga Koronavirüs Salgını Gelebilir

Uzmanlar vaka sayılarının düşmesinin vatandaşlar üzerinde rehavet yaratmasının ikinci dalga bir koronavirüs salgınına yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Öte yandan İran’da önlemlerin hafifletilmesi ve camilerin açılması ile beraber vaka sayısı ikiye katlanmıştı.

11 Mart tarihinden sonra Türkiye’de covid19 salgını önlemlerle durdurulmaya çalışıldı ve yaklaşık iki ay içerisinde vaka sayılarında neredeyse yarı yarıya bir düşüş yaşandı. Fakat bu düşüş sonrası vatandaşlar rehavete kapılarak meydan, pazar ve caddelerde yoğunluk oluşturdular. Hatta bazı insanların maske bile takmadığı gözleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise rehavete kapılmayın uyarılarında bulunuyor. Türk tabibler birliği ise ikinci dalga koronavirüs salgının yaşanabileceğine dair uyarılarda bulundu. Bu hafta ise 4 günlük sokağa çıkma yasağı sonrası vaka sayılarında artışlar gözlendi. Ayrıca uzmanlar Salgın karşısında büyük fedakarlıkların yapıldığı bugünlerde eskiye dönebilmek için biraz daha sabretmek ve dikkatli olmakta fayda olduğu vurguladı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et