Koronavirüs Salgınında 11 Milyonluk Şehir Karantinaya Alındı!

Dünyanın Konuştuğu Salgından Yeni Gelişmeler Gelmeye Devam Ediyor!

Dünyanın konuştuğu ve şimdiye kadar bilinen 17 kişinin ölümüne neden Koronavirüsü ile ilgili Çin hükumeti önlemlerini arttırmaya devam ediyor. Salgının başladığı 11 milyon nüfuslu kentte ulaşımı durdurma kararı alınırken, Türkiye’de bir süreliğine Vuhan kentine uçuşları durdurdu. Dünya Sağlık Örgütü Çin temsilcisi Gauden Galea, 11 milyonluk şehrin karantinaya alınmasının ne gibi bir sonuç getireceğini bilemediklerini söylerken, dünyada bir ilk olduğunu da kaybetti.

Koronavirüs, virüs, Çin
Koronavirüs, virüs, Çin

Şehri Terk Etmeyin!

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua’dan perşembe günü yapılan açıklamada, Vuhan sakinlerinden kenti terk etmemelerinin istendiği bildirildi. Çin’in devlete ait People’s Daily gazetesiyse, saat 10 itibariyle kentten çıkışa izin verilmeyeceğini ve tren istasyonlarıyla hava alanlarının kapatılacağını aktardı. Gazete ayrıca, şehir otobüsleri, metrolar, feribotlar ve uzun mesafeli servis otobüslerinde de geçici olarak ulaşımın durdurulacağını belirtti.

Kalabalık Mekanlardan Kaçının!

Çin’de sağlık yetkilileri, 400’den fazla kişiyi enfekte eden ve en az 17 kişiyi öldüren yeni viral hastalığın daha da yayılabileceği uyarısında bulunarak halka, Vuhan kentinde kalabalık mekanlardan kaçınma çağrısı yaptı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et