Koronavirüs Dolandırıcıları Türedi!

Koronavirüs Dolandırıcılarına Dikkat! Emniyet Genel Müdürlüğü “Koronavirüs Dolandırıcılığına” Karşı Uyardı!

Dikkat! koronavirüs dolandırcılarına kanmayın. Koronavirüs taraması için Sağlık Bakanlığı’ndan geldiklerini söyleyerek, dolandırıcılık ve hırsızlık yapıldığı iddia edildi. Gelen şikayetler üzerine Emniyet Genel Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı. 

Korovavirüs Dolandırıcılığı
Korovavirüs Dolandırıcılığı

EGM Sosyal Medya’dan Uyardı!

Emniyet Genel Müdürlüğü Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı;

 “Corona Virüs Risk Taramasıö Alo 184’ün sizi araması sonrası gerçekleşmektedir. Vatandaşlarımızın iyi niyetinden faydalanıp hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlara meyilli kişilere karşı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını, bu gibi konularla karşılaşan vatandaşlarımızın ivedi olarak kolluk birimlerine 112-155-156’den haber vermelerini bekliyoruz”

EGM

Sağlık Bakanı Uyardı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapmaktadır. Sizi 184’ten arayıp bilgilendiriyor, ondan sonra geliyoruz. SABİM-184’ten size telefon gelmemişse, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın. Kötü niyetlilere karşı da tedbirli olalım!” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığının Böyle Bir Çalışması Yok!

Güngören Kaymakamlığı da, Sağlık Bakanlığının böyle bir çalışmasının olmadığı ve vatandaşların bu kişilere itimat etmemeleri uyarısında bulundu. Güngören Kaymakamlığı’nın Twitter hesabından yapılan uyarı şöyle: 

“Halkımızın dikkatine! Koronavirüs taraması yapma bahanesiyle geldiklerini söyleyen kişilerin evinize gelmesi durumunda bu kişilere itimat etmeyiniz, Sağlık Bakanlığının böyle bir çalışması bulunmamakta olup, dolandırıcılık, hırsızlık amaçlıdır.”

Güngören Kaymakamlığı

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et