Koronavirüs 7 Yıldır Biliniyormuş!

İngiliz gazetesi Sunday Times, Çin’in corona virüsünü 7 yıl önce keşfettiğini ve bunu gizlediğini iddia etti. İddiaya göre 2013’te kullanılmayan madene inen 6 bilim insanı hastalandı bunlardan 2’si yaşamını yitirdi.

koronavirüs Salgını - Pandemi
koronavirüs Salgını – Pandemi

İngiltere’nin çok okunan saygın gazetelerinden Sunday Times, koronavirüsün 7 yıl önce Çin’de kullanılmayan bir madende keşfedildiğini öne sürdü. Gazete, bilim insanlarının koronavirüsün uzun süredir kullanılmayan bir madende keşfettiğini ve elde edilen bulguların da Wuhan’daki bir laboratuvara gönderildiğini yazdı. Çinli yetkililerin bu konuda bir açıklama yapmadığını vurgulayan gazete, “Yapılan incelemeler loronavirüsün 7 yıl önce yarasa ve sıçanların olduğu bir madende keşfedildiğini gösteriyor. Bilim insanları bunu bulduktan sonra uzun süre sessiz kaldı” yorumunu yaptı.

6 Kişi Yüksek Ateş Semptomları İle Madenden Çıktı

Corona virüsü numunelerinin Çin’in güneybatısındaki bir bakır madeninde bulunduğu belirtilirken, “2012’de madende çalışan 6 adam yüksek ateş, öksürük ve zatürre semptomlarıyla çıktı. Bunlardan ne yazık ki ikisi yaşamını yitirdi. Bunlardan dördünde koronavirüsü antikoru tespit edilirken yaşamını yitirenlere test yapılamadı” ifadesi kullanıldı.

Wuhan’daki enstitünün dünyadaki en büyük laboratuvarlardan biri olduğu belirtilirken Sunday Times, Çin’in farklı bölgelerinden yüzlerce koronavirüsü numunesinin toplanıp buraya getirildiğini yazdı. Wuhan Enstitüsü, bu araştırmaların askıya alındığını çünkü o dönemde bu hastalığın SARS kadar yaygın olmadığını açıkladı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et