Korkunç İddia! Hatay Yangını Sabotaj mı? Bu Bir Alçaklık!

Hatay yangınında son durum nedir? Sabotaj İhtimali ağırlık kazanıyor…

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan ve kısa sürede çevre ilçelere de yayılan yangını söndürme çalışmaları halen devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan son açıklamada yangınların kontrol altına alındığı duyurulmuştu.

Hatay’da çıkan yangının sorumlusu veya sorumluları halen araştırma konusu olmaya devam ederken sabotaj iddiaları bugün günün en çok konuşulan başlıkları oldu. Hatay Valiliği yangının sabotaj olma ihtimalinin değerlendirildiği ve bu kapsamda gözaltıların olduğunu duyurdu. Peki Hatay’daki yangın neden çıktı, kim çıkardı? İşte son durum…

Hatay’da çıkan yangın halen sürüyor. Belen ilçesinde çıkan ve kısa sürede çevre ilçelere de yayılan ve yerleşim alanlarını tehdit eden Hatay’daki yangının ardından AFAD bugün yaptığı açıklama ile 542 kişinin yerleşim yerlerinden tahliye edildiğini açıkladı. Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada sabotaj ihtimali kapsamında gözaltıların olduğu açıklamasında bulundu. Bakan Pakdemirli son yaptığı açıklamada henüz yangının kontrol altına aldık diyemiyoruz ancak çalışmaların iyiye gittiğini söyleyebiliyoruz açıklamasında bulundu.

HATAY’DAKİ YANGIN NEDEN ÇIKTI?

HATAY VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, yangına ekiplerin müdahalesinin devam ettiği belirtildi.

Yangının henüz söndürülemediği kaydedilen açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“Belen ilçemizde dün farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle henüz söndürülememiştir. İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınanlar olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotajla ilgili kesin bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA’lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır.”

YANGINDA MOLOTOF KOKTEYLİ İDDİASI

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkıp, geniş bir alana yayılan, Fatih ve Sarımazı mahallerinde bazı ev ile iş yerlerinin kullanılmaz hale geldiği yangının, sosyal medyaya yüklenen iki videoda, motolof kokteyli atılarak çıkartıldığı iddia edildi. Her iki videoda motosikletle gezen, yeşil giyen bir kadının molotof kokteyli attığı öne sürüldü. Görüntülerdeki bir kişinin ise, “Kadının biri üzerime doğru molotof kokteyli attı” ifadelerini kullandığı görüldü.

VATANDAŞLAR EVLERİNİ BOŞALTTI

Yangının yerleşim yerlerinin bulunduğu alana yayılmasının ardından yanlarına çocuklarını da alan aileler, bölgeden kaçarak alevlerden uzaklaştı.

Bölge polis ve itfaiye ekipleri tarafından ablukaya alındı. Polis ekipleri, evlerdeki vatandaşların tahliyesini sağlarken itfaiye ekipleri de yangını söndürme çalışmalarını sürdürdü.

“PROFESYONELCE BİR SABOTAJ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yangınlara ilişkin “Üç ayrı noktada yangının aynı anda çıkması amatörce değil profesyonelce yapılmış bir sabotaj gibi geliyor. En azından ben öyle düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

MOLOTOF KOKTEYLİ İDDİASI

Sosyal medyaya yüklenen iki videoda Hatay’da geniş bir alanda etkisini sürdüren ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangının motolof kokteyli atılarak çıkartıldığı iddia edildi. Her iki videoda motosikletle gezen, yeşil giyen bir kadının molotof kokteyli attığı öne sürüldü. Görüntülerdeki bir kişi, “Kadının biri üzerime doğru molotof kokteyli attı” ifadelerini kullandı.

“SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR”

Hatay Valiliği’nden 14.30 sularında gelen açıklamada Cuma günü Belen ilçesinde farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle yangının henüz söndürülmediği belirtildi. Açıklama şöyle devam etti:

“İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İlçe Belediye İtfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.

Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA’ lar görev yapmakta kolluk kuvvetlerimizde kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır.”

Hatay belediye başkanı: Yangında, sabotaj ihtimali yüksek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dün Belen ilçesinde ormanlık alanda başlayıp İskenderun ve Arsuz’da, evlerin olduğu bölgeye sıçrayan yangının ‘sabotaj olma ihtimalinin yüksek olduğunu’ söyledi. 30 saat önce başlayan yangın hala kontrol altına alınamadı.

NTV’nin canlı yayınına katılan Savaş, dün gece yarısı söndürülen yangınların aynı anda tekrar başlatığını belirterek, “Üç ayrı noktada yangının aynı anda çıkması amatörce değil profesyonelce yapılmış bir sabotaj gibi geliyor. En azından ben öyle düşünüyorum” dedi.

Hatay valiliğinin açıklamasında da sabotaj ihtimali değerlendirilerek gözaltına alınanlar olduğu belirtildi.

Belen ve Arsuz’da süren yangında can kaybı olmamasının teselli olduğunu dile getiren Savaş, okul, antreponun arasında olduğu binaların zarar gördüğünü, 100 hektarlık bir alanın yandığını söyledi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle helikopterlerin faydası olamadığını, daha çok karadan müdahaleyle yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını vurgulayan Savaş, şöyle devam etti: “Aynı anda çıkan yangınar sadece rüzgarla açıklanamaz. Bazı köylerde ciddi sıkıntı yaşanıyor. Can kaybı olmadan bitirirsek çok mutlu olacağız.”

Bazı köylerde yaşayanların tahliye edildiğini de anımsatan Savaş, yakınları olanların onların yanına gittiğini, diğerlerinin de misafirhanelere yerleştirildiğini anlattı.

Arsuz ilçesine bağlı Nergizlik ve Karahüseyinli mahalleleri arasında ve Belen ilçe merkezi yakınlarındaki Petek mevkisinde etkisini sürdürüyor. Petek mevkisi, kontrol altına alındıktan sonra yangının yeniden başladığı noktalardan biri.  

Belen-İskenderun kara yolunun bir bölümü de trafiğe kapatıldı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et