Korkunç Cinayet! Genç Mervenur’un İple Boğularak Öldürüldüğü Anlaşıldı

Mervenur Polat’ın iple boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı

Antalya’da 4,5 aydır kayıp olarak aranırken, bir binanın çatısında folyoya sarılı cansız bedeni bulunan Mervenur Polat’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Polat’ın C.A. tarafından iple boğularak öldürüldüğü belirlendi. C.A.’nın dışarıdan anlaşılmayacak şekilde folyoyla sardığı saptanan cesedi, arkadaşı olan kuryeye verdiği tespit edildi. Kurye, Mervenur’un cansız bedenini babasının oturduğu binanın çatı katındaki asansör dairesine bıraktı.

Antalya‘da geçen yıl 19 Ekim’de arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek evden ayrıldıktan sonra kendisinden uzun süre haber alınamayan 1 çocuk annesi Mervenur Polat‘ın (20), geçen pazar günü Muratpaşa ilçesindeki bir evin çatısında folyoya sarılı cesedi bulundu.

Polat’ın cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Sabah saatlerinde yakınları ile Adli Tıp Kurumu morguna gelen Kenan Polat, kız kardeşinin cenazesini teşhis etti.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Polis olayla ilgili C.A. ile F.T., İ.H., Ş.A.K., G.H. ve S.G. adlı şüphelileri gözaltına aldı.

İPLE BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ

Şüphelilerin emniyetteki sorgusunda Cüneyt.Akyol’un., Mervenur Polat’ı öldürdüğünü itiraf etti. C.A., olay günü Muratpaşa ilçesi Sinan Mahallesi’ndeki bir evde birlikte uyuşturucu aldığı Mervenur Polat ile aralarında tartışma çıktığını söyledi. C.A. tartışma sırasında eline geçirdiği iple genç kızı boğarak öldürdüğünü ifade etti.



CESEDİ KURYEYLE GÖNDERMİŞ

Olayın ardından C.A.’nın, dışardan ceset olduğu anlaşılmayacak şekilde Mervenur Polat’ın cesedini halı gibi folyoyla sardığı, koli bandıyla bağlayarak paket haline getirdikten sonra da motosikletli kurye olan S.G. adlı arkadaşını aradığı belirlendi. Kurye S.G.’nin ise Polat’ın cesedini bacaklarının arasına alıp halı gibi taşıdığı, motosikletle bu şekilde C.A.’nın Güllük Caddesi’nde babasının oturduğu binanın çatı katındaki asansör dairesine götürüp bıraktığı ortaya çıktı. S.G.’nin, ifadesinde, ceset taşıdığını bilmediğini söylediği belirtildi.

40 KİLOYA KADAR DÜŞMÜŞ

Uyuşturucu madde kullandığı için 40 kiloya kadar düştüğü iddia edilen Mervenur Polat’ın cesedinin büyük bölümünün çürüdüğü saptandı. Cesedin, yaklaşık 4,5 aylık olduğu kaydedildi.

Sorgusu devam eden 6 şüphelinin, yarın adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

”4,5 AYDIR CESETLE YAŞAMIŞIZ”

Mervenur Polat’ın cesedinin bırakıldığı apartmanın 4’üncü katında oturan ve olay nedeniyle büyük şok yaşadığını belirten kişi, “Şüphelilerinden C.A’nın babası H.A., eşimin arkadaşı. Evde anne, baba ve kızları yaşıyor. Hepsi melek gibi insanlar. Olay ortaya çıkınca eşime anlatmış. 4,5 aydır cesetle yaşamışız. Şok geçirdim. Evde bir karınca bile görsem ölmesin diye parmağımla alır uygun bir yere koyarım. Üstelik 20 yaşında 1 çocuk annesi, genç bir kız. Eşim çatıya çıkıp, yeşillik ekecekti. Ben ‘boş ver’ dedim. Onunla karşılaşsak ne yapardık. Bu olayı nasıl atlatırdık, bilmiyorum” diye konuştu.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Mervenur Polat’ın ölümüne ilişkin soruşturmaya yönelik yazılı açıklama yaptı.

CESEDİN YERİNİ SÖYLEMİŞ

Şüpheli C.A.’nın kayıp şahsın cesedinin yerini gösterdiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

“Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya hesaplarında 19 Ekim 2020 tarihinden beri kayıp olan ve kendisinden haber alınmayan M.P.’nin, 7 Mart 2021 tarihinde ölü olarak bulunması haberleriyle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Adı geçenin annesi müşteki G.P.’nin 24 Ekim 2020 tarihinde, kızının kayıp olduğunu bildirmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya başlanarak, teknik, fiziki takip ve dinleme sonucunda yapılan tespitler doğrultusunda, 7 Mart 2021 tarihinde gözaltına alınan şüpheli C.A.’nın kayıp şahsın cesedinin yerini gösterebileceğini belirtmesi üzerine yapılan yer gösterme işleminde, kayıp şahsa ait ceset Muratpaşa ilçesinde bulunan bir apartmanın çatı katında bulunmuş ve otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığına gönderilmiş, buradan da kesin ölüm nedeninin tespiti için alınan organ örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilmiştir. Söz konusu olay nedeniyle şimdiye kadar C.A.’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alınmıştır.”

KAYSERİ’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Mervenur Polat’ın cenazesi ise, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Kayseri’ye götürüldü. Kayseri’de Erkilet Bülbülpınarı Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazına, baba Atilla, anne Güler Polat ve yakınları katıldı.

Cenazede gözyaşı döken anne Güler Polat, yakınları tarafından sakinleştirildi. Mervenur Polat’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Güler Polat, kızının mezar taşını öperek gözyaşı döktü.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et