Körfezin Isınması Altın Fiyatlarını Fırlattı!

ABD İran Gerilimi!Altın fiyatlarını zirveye fırlattı!

Gram Altın

 

Gelişmeleri İranlı General Kasım Süleymani suikasti tetikledi Altın fiyatları, Orta Doğu’da artan jeopolitik riskler yüzünden 4 ayın zirvesine fırladı..

ABD’nin düzenlediği hava saldırısı sonucu İran’ın en güçlü generallerinden birinin öldürülmesi ve bunun sonucu Orta Doğu’da gerginliğin artması ve buna bağlı olarak güvenli liman liman olan altın  dört ayın en yüksek seviyesine sıçradı.

Gram altının fiyatı 296 liraya çıkarken çeyrek altın 478 liradan satılıyor. 

https://i.internethaber.com/storage/files/images/2020/01/03/ekran-resmi-2020-01-03-11-KxbK.png

2010’dan bu yana en büyük yıllık kazanç

Altın, dolardaki zayıflık ve jeopolitik endişelerin tekrar ön plana çıkmasının fiyatları daha da desteklemesi ile birlikte 2019 yılındaki parlak rallisini bu yılın başında da devam ettiriyor. Altın fiyatları, gevşek para politikaları, Şili’den Hong Kong’a bölgesel jeopolitik gerginlikler, merkez bankalarının alımları ve Borsa fonlarından (ETF) gelen alımlarla 2010’dan bu yana en büyük yıllık kazancını gerçekleştir

 Altının alış ve satış rakamları şöyle:

altın fiyatları 3 ocak 2020

“Altını kısa vadede destekleyebilir”

Singapur’da IG Asia Pte piyasa stratejisti Jingyi Pan, “Şu anda gördüğümüz ani tepki hareketi, ancak ilave tepkilerin gelme olasılığını gözardı edemeyiz. Bu durum altını kısa vadede destekleyebilir” diye konuştu.

Spot altın yüzde 1 yükselerek ons başına 1,543.93 dolar ile 5 Eylül’den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra Singapur saati ile 14:03’te 1,541.77 dolara geldi. Fiyatlar bu hafta yüzde 2.1 yükseldi. Vadeli altın kontratları Comex’te yüzde 1.2 kadar değer kazandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et