KKTC Türkleri Tehdit Altında!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Yaşayanlar Tehdit Altında Üstelik Bunu Rum Medyası Açıkladı

Irkçılık olayları ile tanınan ve geçmişte Kuzey Kıbrıs Türklerine tarifi imkansız acılar yaşatan Güney Kıbrıslı Rumların sahip olduğu silahları Rum medyası açıkladı. Buna göre Güney Kıbrıs’ta ortalama 100 kişiye 36,4 silah düşüyor.

Güney Kıbrıs Rumları - ELAM Örgütü Kıbrıs Rumları
Güney Kıbrıs Rumları – ELAM Örgütü

Araştırmalara göre Güney Kıbrıs, dünyanın en çok silah kullanan ülkeler arasında 5 ve 9’uncu sırada yer alıyor. Silahlanmada Rumların, Irak, Suriye ve Lübnan’ı da aşarak dünya sıralamasındaki yerinin 5’incilik ve 9’unculuk arasında değiştiği bildirildi. Rum medyasından “Politis” gazetesinin haberinde , “Silah tasarrufu oranında Irak’ı da geçtik. Rumlar, hiçbir denetim olmaksızın tamamen silahlı. Silahlar soygun veya cinayet gibi yasadışı faaliyetlerde kullanıldı” manşetiyle verdi. Güney Kıbrıs’ın nüfusunun bir milyon olduğuna dikkat çekilen haberde, “Yaklaşık 285 bin silah var. Bunların yaklaşık 155 bini kayıtlı silahlardır” denildi.

“Her 3 Rum’dan Birinin Hücum Silahı Var”

Rumların G-3, Kalaşnikof, Sa vz. 58 tipi hücum silahları kullandığına dikkat çekilen haberlerde; “25 ile 70 yaş aralığındaki, 3 kişiden 1’inin bir av tüfeği veya askerî tüfeği var” denildi. Bu haber ise Kuzey Kıbrıs Türkleri tehlike içerisine düşebilir mi sorularını akla getirdi. Silahlanmada yaşanan artış özellikle de ELAM adlı Rum örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı yaktığı bir dönemde, insanlarda kuşku yarattı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et