“Kızına Şu An Tecavüz Ediyorum” Diyen Murat K. Tutuklansın!

Antalya’da yaşanan korkunç olay Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. İddiaların odağında ise adam kaçırma ve alıkoyma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, delilleri yok etme, işkence ve eziyet, tecavüz ve gasp suçlarını işlediği öne sürülen Murat K. isimli kişi var. Bu kişinin serbest kalması ise adalete olan inancı bir kez daha yıktı. Sosyal medyada “Muratktutuklansın” ve “MuratKayaTutuklansın” etiketleri ile insanlar tepkilerini dile getirirken, haberlere ve sosyal medyaya yansıyan olay ise şöyle;

Kızına Tecavüz Ediyorum, Murat Kaya, Antalya Döşemealtı, Ç.Y., Tecavüz
Kızına Tecavüz Ediyorum, Murat Kaya, Antalya Döşemealtı, Ç.Y., Tecavüz

Sosyal Medyada #MuratKayaTutuklansın etiketi ile binlerce tweet atılan ve 30 Eylül 2019’da Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yaşanan olayda Ç.Y kendisini taksi durağına bırakmak istediğini söyleyen Murat K’nın aracına bindi. Murat K. isimli şahıs genç kadını iş yerine götürerek zorla uyuşturucu kullandırttı ve Ç.Y’ye işkence ve cinsel saldırıda bulundu. Ç.Y. olay sonrası annesini arayarak “Anne ben ölüyorum. Oğluma iyi bak” dedi. Fakat saldırganlardan Murat K. genç kadına müdahale ederek, bir kez daha cinsel saldırıda bulundu. Genç kadının annesi defalarca kızını arayarak ona ulaşmaya çalışırken, Murat K. telefonu açıp, “Kızına şu an tecavüz ediyorum” dedi ve telefonu kapattı.

Çalışanı ile Birlikte Zorla Uyuşturucu Kullandırıp Gasp Ettiler!

Murat K. isimli şahıs, Ç.Y.’yi marangozhanenin birinci katına çıkaran Murat K., iddiaya göre G.K. adlı çalışanını çağırarak, genç kadına zorla uyuşturucu kullandırttı. Ç.Y.’nin çantasındaki 850 TL’yi de alan Murat K., kadına saatlerce cinsel saldırıda bulundu. Murat K. daha sonra aracına aldığı Ç.Y.’yi bilmediği bir yerde bırakarak ayrıldı. Polise giden Ç.Y. şikayetçi olurken, cinsel saldırı doktor raporuna yansıdı.

Kamera Kayıtlarını Silmişler!

Şikayet üzerine gözaltına alınan Murat K. ile G.K., üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, iftira atıldığını öne sürdü. Ancak olay anına ait iş yeri güvenlik kameralarını inceleyen Siber Suçlar Şube Müdürlüğü, olayın gerçekleştiği tarih ve saat aralığını gösteren kamera kayıtlarının silindiğini tespit etti. Veri kurtarma uzmanlarının yaptığı çalışma sonunda olay anına ilişkin bir kısım kamera kayıtları kurtarıldı.

Serbest Bırakıldılar!

Yürütülen soruşturma sonunda, 2 şüpheli hakkında Antalya 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mütalaasında, kurtarılan kamera kayıtlarına değinen Cumhuriyet Savcısı, sanık Murat K.’nin müştekiye araç içinde tokat attığını, araçtan indirdiği ve sarılma teşebbüsüne karşı şikayetçinin kendisini iteklediğine dikkat çekerek, “Sonrasında müşteki yere düşmüştür. Şüpheli Murat K.’nin yere düşen müştekiyi kaldırdığı ve iç çamaşırını indirmeye çalıştığı, ancak müştekinin buna engel olduğu görülmüştür. Şüpheli müştekiye sarılmak istemiş, ancak müşteki istemeyince tokatlayarak yere düşürmüştür. Şüpheli yerdeki müştekiye 2 kez tokat atmıştır” diyerek, olay sonrasında şüphelinin iş yerine tekrar gelerek hortumla merdivenleri sildiği ve bir gün sonrasında da kayıtların silindiğine işaret etti.

Genç kadın yaşananların ardından intihar girişiminde bulundu ve yüzde 99 engelli hale geldi. Şüpheliler Murat K. ile G.K., çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ailenin Avukatına Tecavüz Tehdidi!

Sanıkların ve avukatlarının kendisini cinsel saldırıyla, ailesini de öldürmekle tehdit ettiğini iddia eden Avukat Bilgenur Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Davada sonuna kadar gideceğim. Halkımızı bu konuda desteğe bekliyorum. Beni de Ç.Y.’ye yapılanlarla tehdit ettiler. Siber zorbalık yapıldı. Müvekkilim sağlıklıyken sürekli telefonla arandı ve intihara sevk edilmeye çalışıldı. Ben bu süreçte hep yanındaydım. Ona sürekli ‘Mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz’ dedim. Ç.Y. 29 yaşında, ben 28. Onu kız kardeşim gibi gördüm. 7 yaşında bir oğlu var. Onun yaşadıkları, bende travma etkisi yaşattı. Sanıkların tutuklu yargılanması gerekiyor ki; bizimle birlikte bütün kadınlar rahat nefes alabilsin.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et