Kırmızı Et Buzlukta Nasıl Saklanmalı Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kırmızı et buzlukta nasıl saklanır? Buzlukta et saklayanlar dikkatli olun!

Etin fazla olduğu zamanlarda, etleri sağlıklı saklamanın en iyi yollarından biri buzluk kullanmaktadır. Buzlukla saklanan etler uzun süre dayanmaktadırlar.  Bu yolla kırmızı etleri buzlukta saklarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları da bulunmaktadır.

Et çeşitlerine göre buzlukta saklama yöntemleri bulunmakta olup, buzluklarda hem kırmızı etler hem de beyaz etler saklanabilmektedir. Kırmızı et saklama yöntemlerinde arasında dikkat edilmesi gereken nokta, etlerin ürün çeşitliliğine göre saklanması gerekliliğidir. Kırmızı etlerin kemikli ya da kemiksiz oluşları da önem arz etmektedir.

Kemikli Etler Buzlukta Nasıl Saklanır?

Kemikli et çeşitlerini buzlukta saklamak için fazla yer tutmamaları için, önceden kaynatılarak et suyuna ya da ilik suyuna çevirmek gerekmektedir. Bu yöntemle kemikli etleri, buzlukta fazla yer tutmadan kolaylıkla saklamak mümkün olmaktadır. Kemik suyu ya da ilik suyu istenmediği zamanlarda ise kemikli etlerin ufak parçalar haline dönüştürülüp, buzluğa bu şekilde atılması yerden tasarruf edilmesini sağlayacaktır.

Kemiksiz Etler Buzlukta Nasıl Saklanır?

Antrikot, biftek ya da bonfile gibi kemiksiz etleri buzlukta saklarken fazla yer tutmamaları için, et döveceği ile biraz dövüp inceltmek gerekmektedir. Bu inceltilen etler daha sonra buzdolabı poşetine konularak, buzluğa yerleştirilmelidir. Buzluğa tüketilecek miktarlarda, buzdolabı poşetleri ile konulan kemiksiz etler, aynı zamanda kullanılacağı zaman etlerin buzlarının daha kolay çözülmesini sağlayacaktır.

Kıyma Buzlukta Nasıl Saklanır?

Kırmızı etleri buzlukta en verimli şekilde saklamak için kıyma formları en iyi çare olmaktadır. Buzlukta en az yer kaplayan et ürünlerinden olan kıymalar, buzlukta saklanmadan önce buzdolabı poşetlerine konulmalıdır. Buzdolabı poşetlerine koyulan kıymaların ince bir tabaka halinde yayılması gerekmektedir. Bu sayede kıyma poşetleri üst üste konarak, buzluklarda daha az yer kaplamaktadır.

Pişmiş Etler Buzlukta Nasıl Saklanır?

Etlerin pişirilerek buzlukta saklanması oldukça pratik yöntemlerden biridir. Kavurma haline getirilen etler, kendi yağları ile piştikleri için aynı zamanda buzlukta dayanma süreleri de uzamaktadır. Bir diğer pratik olan et saklama yöntemi de, etlerin marine edilerek buzlukta saklanmasıdır. Bu yöntemle etler zeytinyağı, kekik ve istenen diğer malzemelerle marine edildikten sonra, buzdolabı poşetleri ile buzluğa atılmalıdır. Böylelikle yemek yapma zamanlarında, bu etlerin kullanımı da oldukça kolay olmaktadır.

Köfte Buzlukta Nasıl Saklanır?

Buzlukta en kolay saklanan et türlerinden bir diğeri de köftelerdir. Köfteleri hazırladıktan sonra buzdolabı poşetleri içerisine dizilen köfteler, yemek yapma zamanlarında büyük bir pratiklik sağlamaktadır. Köfte buzlukta en kolay ve çabuk donan et türlerindendir. Aynı zamanda buzluktan çıkarıldığı zamanda, buzu kolaylıkla çözülmektedir. Kıymanın içerisine ekmek içi, baharatlar, soğan rendesi eklenerek yoğrulan köfteleri buzlukta saklamak, acil yemek ihtiyaçlarında da büyük kolaylık sağlamaktadır.

Etler Buzlukta Ne Kadar Dayanmaktadır?

Etler buzlukta uzun süre saklama sürelerine sahiptirler. Kendi içerilerinde bazı zaman farklılıkları gösterseler de, etleri buzlukta bozulmadan bir yıl süreyle saklayabilmek mümkün olmaktadır. Herhangi bir ısı farkı olmadan, aynı soğuklukta buzlukta muhafaza edilen etlerin kalma süreleri ise şu şekilde olmaktadır.

1 – Parça kırmızı etler – 6 ila 12 ay

2 – Sakatatlar – 2 ila 3 ay

3 – Kıyma – 6 ila 12 ay

4 – Beyaz Etler – 4 ay

Bu sürelerin sağlıklı olabilmesi için buzluk soğukluğunun sabit olmasının yanı sıra, etlerin buzluğa atılmadan önce doğru şekilde paketlenmesi de, etlerin buzlukta bozulmadan kalmasına fayda sağlamaktadır.  Aynı zamanda pişmemiş etleri buzlukta uzun süreli muhafaza edebilmek için, buzluğa koymadan önce aşırı sıcağa ya da güneş ışığına mazur bırakmamak gerekmektedir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et