Kimlik ve Ehliyet Yenilemek İçin Gerekenler Nelerdir?

Nüfus Cüzdanı ve Kimlik Yenilemek İçin Gerekenler Neler? Ehliyet Yenilemek İçin Gerekenler Neler? Kimlik ve Ehliyet Nasıl Yenilenir? Kimlik ve Ehliyet Yenilemenin Ücreti Ne Kadar? Ehliyeti Kaybetmenin Cezası Ne Kadar? Kimliği Kaybetmenin Cezası Ne Kadar?

Ehliyet ve Kimlik Yenilme, Kimlik Yenileme ve Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar? Kimlik ve Ehliyet Yenilemek İçin Belgeler Neler? Kimlik Yenileme Ücreti? Ehliyet Yenileme Ücreti?
Ehliyet ve Kimlik Yenilme, Kimlik Yenileme ve Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar? Kimlik ve Ehliyet Yenilemek İçin Belgeler Neler? Kimlik Yenileme Ücreti? Ehliyet Yenileme Ücreti?

Bu yazıda ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili her sorunuza cevap bulabilirsiniz. Öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İdaresinin web sayfasından kimliğimizi ve ehliyetinizi yenilemek istediğiniz tarihe sıra alın. Daha sonra Nüfus ve Vatandaşlık İdaresinin web sayfasına girerek T.C. Kimlik Kartı yani kimlik veya nüfus cüzdanı, Ehliyet, Pasaport ve Adres kayıt seçeneklerinden hangisi için işlem yapmak istiyorsanız seçin. Kimlik, Ehliyet ve Pasaport için ayrı ayrı randevu almayı unutmayın. Aynı gün veya 10’ar dakika ara ile alabilirsiniz. Her iki işlem içinde sıra almanız şart. Ehliyet yenilemenin ücreti 15 Türk Lirası T.C. Kimlik Kartının yani Kimliğinizin yenileme ücreti ise 22 Türk Lirası 50 kuruştur. Bu harçları mobil bankacılık ya da PTT şubelerinden yatırabilirsiniz. Fakat dikkat edin Ehliyetinizi kaybetmenin cezası 159 TL, Kimlik kartınızı kaybetmenizin cezası ise 125 TL. Eğer kimlik yenileme hakkınızı kullanmadıysanız yine 22,50 Türk Lirası ödeyerek yeni kimliğinizi alabilirsiniz.

Biyometrik Fotoğraf Kimilk ve Ehliyet Yenileme Gerekli Belgeler
Biyometrik Fotoğraf Kimilk ve Ehliyet Yenileme Gerekli Belgeler

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin Gerekli Belgeler ve İşlemler

Ehliyet yenilene işlemi için sağlık raporu almalısınız. Daha öncesinde biyometrik fotoğrafınızı çektirmeniz şart. Çünkü size verilecek sağlık raporu için fotoğrafınız olmalı. Daha sonrasında kayıtlı olduğunuz aile hekimine başvurarak bu raporu kısa sürede alabilirsiniz. Bir soraki işlem ise gereken harçları yatırmak. PTT şubelerinden kimlik yenileme ve Ehliyet Yenileme işlemleri ile ilgili gerekli harçları yatırabilirsiniz. Kimlik Yenileme ücretini ayrıca bazı bankaların mobil uygulamalarından da gerçekleştirebilirsiniz.

Ehliyet ve Kimlik Yenileme İçin Gerekli Evraklar ve İşlemler
Ehliyet ve Kimlik Yenileme İçin Gerekli Evraklar ve İşlemler

Daha önce randevu aldığınız gün ve saatte bölgenize bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İdaresine giderek kimliğinizi ve ehliyetini yenileyebilirsiniz. Bu link aracılığıyla randevu alabilirsiniz. Fakat gittiğiniz de yine de T.C. kimlik numaranızı girerek sıra alın randevu almış olmanız size öncelik verecek ve sıranız hemen gelecektir. Parmak izinizin alınmasından sonra geçici kimlik belgeleri size verilecek ve yeni kimlik kartlarınız adresinize gelecektir. Ufak bir hatırlatma Ehliyetinizi kaybetmenin cezası 159 TL, Kimlik kartınızı kaybetmenizin cezası ise 125 TL.

Nüfus Cüzdanı ve Kimlik Yenileme İşlemi İçin Gereken Belgeler ve İşlemler

Nüfus Cüzdanı ve Kimlik Yenileme İşlemi için sağlık raporu almanıza gerek yoktur. Yukarıda bahsettiğimiz biyometrik fotoğrafınızı çektirdikten sonra Sadece NVİ’den yani Nüfus ve Vatandaşlık idaresinin web sayfasından istediğiniz gün ve saate randevu alıp biyometrik fotoğrafınız ile başvurabilirsiniz.

Kimlik ve Ehliyet Yenileme Parmak İzi Alınması
Kimlik ve Ehliyet Yenileme Parmak İzi Alınması

Nüfus ve Vatandaşlık İdaresinde parmak izinizin alınmasından sonra bir kaç belge imzaladıktan sonra geçici kimlik belgeleri size verilecek ve yeni kimlik kartlarınız adresinize gelecektir. Yine ufak bir hatırlatma Ehliyetinizi kaybetmenin cezası 159 TL, Kimlik kartınızı kaybetmenizin cezası ise 125 TL.

Ehliyet ve Kimlik Yenileme Süresi Ne Zaman Bitiyor?

Nüfus Cüzdanı ve Ehliyet yenilemenin süresi veya zorunluluğu yok. Fakat resmi olmayan bilgilere göre ehliyet için 2020, kimlik için ise 2023 tarihi veriliyor. Fakat Nüfus Müdürlüklerine resmi bir yazı henüz gelmiş değil. Kimlik kartınızı kaybetmeniz durumunda Eğer kimlik yenileme hakkınızı kullanmadıysanız yine 22,50 Türk Lirası ödeyerek yeni kimliğinizi alabilirsiniz.

T.C. Kimlik Kartı ve Ehliyet Yenileme Süresi Ne Zaman Bitiyor?
T.C. Kimlik Kartı ve Ehliyet Yenileme Süresi Ne Zaman Bitiyor?

Ehliyet ve Kimlik Kartını Kaybetmenin Cezası Ne Kadar?

Ehliyetinizi ve Nüfus Cüzdanınızı yani T.C. Kimlik Kartınızı yenilemediyseniz kaybetme veya çaldırma durumunda Ehliyet yenilemenin ücreti 15 Türk Lirası, T.C. Kimlik Kartının yani Kimliğinizin yenileme ücreti ise 22 Türk Lirası 50 kuruştur. Bu harçları mobil bankacılık ya da PTT şubelerinden yatırabilirsiniz. Eğer Ehliyet ve Kimlik kartınızı yenilediyseniz ve kaybedersiz. Ehliyetinizi kaybetmenin cezası 159 TL, Kimlik kartınızı kaybetmenizin cezası ise 125 TL.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et