Kim Kardashian’dan Ermeni Vahşetine Yüz Milyon Dolar!

Ermenistan vahşetine 100 milyon dolar! Kim Kardashian…

Ateşkesi Gence’de sivillerin yaşadığı binaya füze atarak havaya uçuran Ermenistan vahşeti, BBC’den Al Jazeera ve Euronews’e dünya medyasının ilk sırasında. Gence’den bugün gelen fotoğraflar yürek sızlattı. Ermeni diasporasının yardım kampanyasına bağış yapanlar arasında Kim Kardashian da var.

10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de ateşkesin başladığı Dağlık Karabağ’da, Ermenistan ordusu dakikalar içinde ateşkesi ihlal edip Azerbaycan şehirlerine saldırdı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu sabah yaptığı resmi açıklamada Goranboy, Terter ve Ağdam’ın gece boyunca ateşe tutulduğu ve sivillerin hedef alındığını duyurdu. Saldırılarda bir sivilin yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

Ermenistan ordusu kaybettiği bölgeleri geri almak için Ağdere, Ağdam, Fuzuli ve Cebrail’e kücük gruplar halinde saldırdı ancak işgal püskürtüldü. Çatışmalarda Ermenistan birlikleri çok sayıda kayıp verdi.

Tank ve Grad füze sistemleri de Azerbaycan ordusu tarafından yok edildi, Ermenistan ordusu birçok zırhlı aracı savaş alanında bırakarak kaçtı. Ermenistan’a ait üç insansız hava aracı da düşürüldü.

Pazar gününün ilk saatlerinde füzelerle hedef alınan Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri Gence ise, dünya medyasının gündeminde ilk sırada.

Uluslararası haber ajansları Reuters, AP ve AFP füzenin vurduğu ve yerle bir olan evlerin onlarca fotoğrafını dünyaya servis etti.

Dokuz sivilin gece yatağında uyurken hayatını kaybettiği savaş suçunu ekrana getiren BBC’nin ünlü muhabiri Orla Guerin, Gence’de hiçbir askeri hedefin vurulmadığını aktarıyor.

Birçok savaşta cephe hattından geçtiği haberlerle tanınan Guerin, haberde “Enkaz geniş bir alanı kaplıyor ve buradaki binalar tam olarak mesken” ifadesini kullandı.

Euronews için bölgede bulunan Catherine Norris-Trent, “Biz açık bir şekilde insani kayıpları görebiliyoruz” derken, muhabire konuşan kent sakinleri ateşkesin uzun sürmeyeceğini belirtiyor.Vurulan evin fotoğrafını manşetten veren Al Jazeera, “Dağlık Karabağ’da ateşkes çatırdıyor. Cumartesi günü Moskova’da başlayan ve saatlerce süren pazarlıklar sonucu ulaşılan ateşkes, başladığı andan beri baskı altında” diyor.

Televizyon dünyasının ünlü ismi Kim Kardashian da söz konusu skandal kampanyaya 1 milyon dolar bağışta bulunduğunu Instagram hesabından duyurdu

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et