Kilo Vermenin Tek Bir Sırrı Var!

Ünlü bir dergide yayınlanan makaleye göre, sağlıklı yiyecekler yiyen insanların bu yiyecekleri sevdikleri ortaya çıkmış. Yani damak zevkini değiştirmekte diyebiliriz. İnsanlar yaşlandıkça damak zevklerinin de değiştiği göz önüne alınırsa oldukça etkileyici veriler elde edilmiş durumda. Damak zevkinizi değiştirerek formda kalabilirsiniz fakat unutmayın kendinizi kısıtlamayacaksınız.

Hızlı Kilo Verme
Kilo Vermenin Sırrı

Vanderbilt Üniversitesin’den Kelly Haws, “Neye sahip olabildiğiniz, ne yapabildiğinize yoğunlaşmak her zaman doğru bir stratejidir” diyor. Örneğin “Asla çikolata yeme” gibi bir madde içeren bir beslenme düzeninin hiçbir zaman doğru bir yol olmadığını da ekliyor. Çünkü insanlar bu maddeyi yerine getirmediklerinde kendilerini kötü hissediyorlar ve bu kez de kötü hissettikleri için söz konusu yiyecekleri yiyorlar.200 denekle yapılan araştırmada, sevdiği yiyeceklerden kaçındığını düşünenlerle, sağlıklı besleniyorum diye düşünenler ikiye ayrılmış. Her birinin önüne 16 atıştırmalık konmuş. Sonuçta, sağlıklı beslendiğini düşünenler sağlıklı atıştırmalıkları seçerken, diğer grup daha az sağlıklı olanlarını seçmiş.Yani formda kalma yolunda kafanızda oluşturduğunuz beslenme düzenini planlarken, bundan böyle sevdiğim yiyecekleri yemeyeceğim diye düşünmeniz bir hata. Çünkü sağlıklı beslenmenin sağlığınız ve kendiniz için iyi olduğuna ve bu yiyeceklerin size iyi geldiğini düşünerek hareket etmek daha doğru bir gidiş yolu.Unutmayın: Önemli olan besinlerin kalorileri veya ‘zararlı’ ya da ‘faydalı’ oldukları değil, sizin onları sevmeniz ve kalori saymaya değil, kaliteli beslenmeye yönelmeniz. Marketlerde çikolata, ekmek tatlı vs reyonlarından da uzak durmayı unutmayın 🙂

Kaynak: Health

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et